Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full pott etter to kamper

Vant 33-22 over Qatar.

(Dagbladet.no:) Norge vant med elleve mål over Qatar i dagens VM kamp. Norges andre kamp i årets VM endte med brakseier over et lag som ikke tidligere har overbevist.

Både Sindre Walstad og Ole Ervik imponerte mellom stengene, til tross for mange baklengsmål.

- De første 20 minuttene spiller vi glitrende, men så går det nedover. Vi klarer ikke å holde oppe konsentrasjonen når vi leder med så mange mål, og det er noe vi må jobbe mer med, sier en passelig fornøyd Gunnar Pettersen.

Pettersen mener herrene må skjerpe forsvaret hvis de skal lage seg mot lag som Tyskland, men håper laget vil heve seg mot bedre lag.

Løke fikk sjansen.

Både mot Brasil (34-12) og Qatar (33-22) fosset Norge fram med masse kontringer. For Løke som ikke spiller i forsvar har det dermed blitt mye tid til å se på. Mot Qatar fikk han muligheten etter hvert og scoret fire mål og skaffet straffekast.

- Deilig å komme litt i gang. Nå regner jeg med mer spilletid framover. Kampene blir annerledes mot de beste nasjonene, sier Frank Løke til NTB.

Vestfoldingen hadde 100 prosent uttelling i 4-nasjoners før VM. Han gleder seg nå til å bruke sine 101 kilo til å kjempe med storspillere fra Serbia og Montenegro, Tyskland og Egypt i dagene som kommer.

JUBLET: Gunnar Pettersen var tidvis strålende fornøyd med håndballgutta, til tross for noe slurv. Foto: SCANPIX/EPA
JUBLET: Gunnar Pettersen var tidvis strålende fornøyd med håndballgutta, til tross for noe slurv. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Både Kristian Kjelling, Håvard Tvedten og Jarle Rykkje scoret seks mål for Norge, og må dele plassen som toppscorer.


Målvaktene imponerte
Både Sindre Walstad og Ole Ervik imponerte mellom stengene. Walstad reddet 13 av 28 skudd, og klarte seg når førstevalget Steinar Ege stod over kampen for å spare kneet. Ervik hadde i dag sin mesterskapsdebut.

Kaptein Glenn Solberg mente at spillerne ikke hadde samme konsentrasjonen som i åpningskampen og rotet det litt til.

- Vi har hatt en bra VM-start, men det er nå det blir alvor og jeg gleder meg, sa en offensiv Solberg til NTB.

Håndballherrene har i de to første kampene i mesterskapet møtt lag som ikke regnes som noe stor motstand. De tre neste kampene blir mer nervepirrende for Norge.

Dette er status for de tre lagene Norge har igjen i gruppespillet:

Serbia og Montenegro (onsdag):

Er ikke noe stort lag i dette VM. Bra i forsvar, men sliter veldig offensivt. Bommet på alle fire straffene mot Egypt i tillegg til masse gode sjanser. Mange tekniske feil i tillegg. Norges mulighet: Bra.


Tyskland (torsdag):

To seirer på to kamper. Nytt lag i forhold til VM og OL (begge ga sølv). Har bra keepere og virker rimelig solide til tross for alle utskiftningene. Likevel langt unna hva det var for noen måneder siden. Norges mulighet: 50-50.


Egypt (lørdag):

Tok to svært viktige poeng fra Serbia og Montenegro mandag. Men hadde med tilsvarende innsats blitt straffet hardt av en litt bedre motstander. Norges mulighet: Bra.

GOD: Jarle Rykkje var en av tre seksmålsscorere på Norges lag.