Full pott for Christoffer

Først kapret Christoffer Dahl (20) dattera til Lyn-eier Atle Brynestad. Så danka han ut Jonny Hanssen. Nå ber midtbanetalentet prestepappaen legge inn en ekstra bønn før møtet med Vålerenga.

For i år har han virkelig tatt steget, sønnen til Per Arne Dahl, presten som kan bli mannen som tar over etter Oslo-biskop Gunnar Stålsett. Christoffer skjønner at det kan bli overskrifter av sånt. Kjæreste med Cecilie Brynestad (21), dattera til Lyn-eieren, og sønnen til mannen som kan bli en av landets «åndelige ledere». Linken er selvfølgelig Christoffers prestasjoner på fotballbanen, og akkurat det er viktig for ham.

Får litt pepper

-  Jeg vil styre mest mulig unna dette. Jeg vil være i media av sportslige grunner, ikke på grunn av kjæresten min. Og pappa har sin arena. Jeg har min, sier Christoffer.

Han har vært god, ingen tvil om det, unggutten som i år har spilt seg til fast plass på Lyns midtbane - på bekostning av Jonny Hanssen. Trener Hans Knutsen mener han har alt som skal til, men romansen går selvfølgelig ikke upåaktet hen, heller ikke i Lyn.

-  Kan virke litt suspekt, og jeg må tåle litt pepper for det der. Men jeg kan forsikre at jeg bare har gode motiver, sier han og ler.

-  Er svigers fornøyd med innsatsen, da?

-  Han sier i alle fall det. Men når vi møtes på Ullevaal er jeg Lyn-spiller, ikke kjæresten til datteren hans, understreker han.

Paret møttes på Kristelig Gymnasium i Oslo og ble kjærester. Forholdet tok imidlertid slutt, men for et halvt år siden blomstret kjærligheten igjen.

-  Jeg tror jeg har funnet jenta i mitt liv, sier Christoffer.

-  Fysisk komplett

Atle Brynestad har all grunn til å være fornøyd med «svigersønnen». Lyn-trener Hans Knutsen betrakter fortsatt Jonny Hanssen som en av Norges beste fotballspillere - med ball. Likevel mener han førsteårssenioren er bedre per dags dato.

-  Christoffer er fysisk komplett med veldig gode basisferdigheter. Han kan nå veldig langt og har den mentale nøkkelen til suksess, om det er fotball, skole - you name it. Christoffer kombinerer det å være ydmyk med å være uredd på banen, skryter Knutsen.

Og at han er ydmyk, vitner Christoffers reaksjon på. Han skryter isteden av Jonny Hanssen, en person han kjenner som en god lagkamerat, ikke bråkmaker.

-  Vi har et veldig godt forhold selv om vi er konkurrenter. Han har lært meg mye, måten han posisjonerer seg på og ser løsninger på. I form er han Norges beste midtbanespiller, sier Christoffer.

Gudstroen viktigst

Christoffer la ned mange treningstimer i vinter for å bedre styrken og utholdenheten. Belønningen var fast plass på laget, og Christoffer føler nå han har tatt steget fra juniorspiller til Tippeliga-spiller.

-  Jeg har lyst å se hvor god jeg kan bli, men jeg tenker ikke på landslag og proffspill. Det får komme som en bonus etter hvert, sier han.

For det viktigste for Christoffer er uansett gudstroen.

-  Den omfatter alle deler av livet mitt, i motsetning til fotballen som kanskje varer til jeg er 30. Det gir også en trygghet som fotballspiller, det er liksom ingen katastofe om jeg ikke lykkes 100 prosent.

-  Jeg er faktisk aldri nervøs før kamper. Har spenning i kroppen, men er ikke nervøs. Men jeg var faktisk nervøs før prøver og eksamener, sier Christoffer.

Strøk i fysikk

Og her sprekker litt av glansbildet Knutsen tegnet. Det gikk faktisk ikke bare bra på videregående.

-  Det ble mye fotball og lite lekser, og jeg strøk i fysikk. Snakket i en periode om å bli lege, det har jeg lagt fra meg nå. Krever altfor mye disiplin, sier Christoffer - nå etter at fysikken er rettet opp igjen.

-  Heller prest som din far?

-  Nei. Men jeg skal ta noe som heter Ungdom, kultur og tro på Menighetsfakultetet til høsten. For meg er det viktig å få input på andre ting enn fotball, ikke bare dra hjem og spille PlayStation.

Ber for Lyn

Men selv om ikke Christoffer blir prest som sin far, deler de interessen for fotball. Skal vi tro Christoffer, kan statsminister Bondevik få konkurranse om posisjonen som Norges mest fotballgærne prest.

-  Fatter'n er ivrig på kamper og hiver seg i bilen til Oslo etter gudstjenestene.

-  Tror du han legger inn en bønn for deg og Lyn?

-  Det er nok ingen som får så mange forbønner som Lyn?

-  Blir dere bønnhørt?

-  Litt vanskelig å si, vi ligger ikke akkurat på toppen av tabellen. Tror han må legge inn et ekstra gir der. Mandag møter Christoffer og Lyn Vålerenga til «Slaget om Oslo» på Ullevaal.

FOTBALL-EVENTYR: Christoffer Dahl er årets Lyn-komet. Først ble han sammen med datteren til klubbeier Atle Brynestad, så danket han ut Jonny Hanssen fra midtbanen.
MYE Å SE PÅ: Atle Brynestad og Linn Stokke er fast inventar på Ullevaal når Lyn spiller. Nå kan de i tillegg til laget også studere en potensiell kommende svigersønn.