Full pott for utslitt Voeckler

Ofret alt for etappeseier og klatretrøye.

PÅ STÅLET: Thomas Voeckler ga absolutt alt på den tiende etappen og endte opp med full uttelling. Den franske yndlingen vant ikke bare etappen; han sikret seg også klatretrøya og ble samtidig kåret til dagens mest offensive rytter. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpix
PÅ STÅLET: Thomas Voeckler ga absolutt alt på den tiende etappen og endte opp med full uttelling. Den franske yndlingen vant ikke bare etappen; han sikret seg også klatretrøya og ble samtidig kåret til dagens mest offensive rytter. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den franske hjemmeyndlingen hadde knapt overskudd til å hilse til det tallrike publikummet som hadde møtt opp på oppløpet i Bellegarde-sur-Valserine, men fikk full uttelling for blodslitet da han ikke bare vant den 10. etappen i Tour de France, men også overtok klatretrøya fra svenske Fredrik Kessiakoff fra Astana.

Som en ekstra bonus fikk Europcar-rytteren en tredje tur på podiet da han også mottok utmerkelsen som dagens mest offensive rytter. De såre beina til 33-åringen så ikke ut til å ha spesielt godt av alle turene opp og ned på seierspallen, men han kunne likevel smile bredt, vel vitende om at han hadde reddet årets Tour for seg selv, laget sitt og Frankrike.

Voeckler var en del av et tidlig brudd, initiert av Peter Sagan, og som på det meste talte 25 mann. Da det skulle avgjøres med en knallhard avslutning  var det bare fem mann igjen, og av dem var franskmannen den minst slitne da han trillet inn til sin tredje etappeseirer i Tour de France-sammenheng. Han var to sekunder foran italieneren Michele Scarponi, mens den 40 år gamle tyske veteranen Jens Voigt tok tredjeplassen, 7 sekunder bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer