Rosenborg slaktes etter 1-3-tap mot Stabæk

Full RBK-krise: Ydmyket av unggutter og nest sist på tabellen

Ola Brynhildsen (19) brassesparket inn en magisk scoring mot Rosenborg. Stabæks tenåringer herjet da RBK gikk på et nytt stygt tap. Nå er trønderne nest sist i Eliteserien, med bare Ranheim bak seg på tabellen.

DRØMMESCORING: Ola Brynhildsen brassesparket inn et 2-1-scoringen hjemme mot Rosenborg og eventyrlig vakkert vis. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DRØMMESCORING: Ola Brynhildsen brassesparket inn et 2-1-scoringen hjemme mot Rosenborg og eventyrlig vakkert vis. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
  • Stabæk - Rosenborg 3-1 (1-1)

Rosenborg gikk på en ny stygg smell borte mot Stabæks unggutter på Nadderud i kveld. Nå lyser varsellampa blodrødt for Eirik Horneland og co.

De lokale talentene Ola Brynhildsen (19), Hugo Vetlesen (19), Tobias Børkeeiet (19) og Emil Bohinen (20) utgjorde fire av seks offensive posisjoner i Stabæk-laget som i kveld ydmyket Rosenborg, sammen med storscorer Franck Boli (25) og Luc Kassi (24).

Også forsvaret med Andreas Hanche-Olsen (22) Ronald Hernández (21) og Madis Vihmann (23), i tillegg til rutinerte Vadim Demidov, er svært ungt.

Ungt var best i kveld, for disse lokale stortalentene banket Rosenborgs rutinerte stjernegalleri 3-1 på Nadderud.

- Jeg er fantastisk stolt over unggutta. De står opp mot Rosenborg og vinner dueller. De tør å spille på denne humpete bana. De tør å vise muskler der vi tapte sånne kamper i fjor, sier Vadim Demidov til Eurosport.

Helland: - Det sykeste målet jeg har sett live

Om ikke Rosenborg-trener Eirik Horneland var i hardt nok vær før kveldens batalje, er han det i hvert fall nå.

KLASSESCORING: Stabæk-unggutten Ola Brynhildsen senket Rosenborg med et vanvittig brassespark på Nadderud stadion. Video med tillatelse fra Eurosport Vis mer

- Det er tøffe tider. Vi produserer lite og er for lette å score mål på, sukker Horneland, som er forberedt på et enormt kjør mot seg den kommende uka.

Nå stormer det rundt Norges største og mestvinnende fotballklubb.

- Det er bittert. Det er tungt. Det handler om å vinne dueller i boksene. De taper vi. Vi kommer sist hver gang, sier RBK-keeper André Hansen til Eurosport.

- Sånn kan vi ikke holde på. Når det lugger litt, er det typisk at de scorer det sykeste målet jeg har sett live, altså brassesparket til Brynhildsen. Nå må vi ta samling i bånn, tydeliggjør Pål André Helland.

HERJET: Stabæk lekte seg med Rosenborg på Nadderud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HERJET: Stabæk lekte seg med Rosenborg på Nadderud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Om brassescoringen som Helland hyller sier Brynhildsen:

- Det er noe av det sykeste jeg har gjort. Vanvittig deilig.

Steffen Iversen: - Helt krise

Med bare ett fattig poeng på tre kamper mot Bodø/Glimt, Odd og Stabæk er tittelforsvarerer Rosenborg nå helt sist og på bunnen av eliteserietabellen.

Resultatene har vært skrekkelige, og det er heller ikke noe trøst å finne i de spillemessige prestasjonene for trønderne, som ikke har liknet på seg selv og gått vekk for den klassiske RBK-fotballen med 4-3-3.

- Det er helt krise, freser Rosenborg-legenden Steffen Iversen i TV 2s FotballXtra-sending.

HERJET: Stabæk lekte seg med Rosenborg på Nadderud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HERJET: Stabæk lekte seg med Rosenborg på Nadderud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Rosenborg blir rundspilt av et lag med spillere som akkurat har lært å kjøre bil, supplerer Jesper Mathisen.

Bohinen ordnet 1-0

Etter 0-2-tapet borte mot Bodø/Glimt og 1-1 hjemme mot Odd var bortekampen mot Stabæk en kamp Rosenborg måtte vinne om trener Eirik Horneland skulle få et realistisk håp om litt ro rundt seg den kommende treningsuka.

Slik gikk det ikke. Etter en tam 1. omgang var det Stabæk som tok ledelsen i solskinnet på Nadderud.

Emil Bohinen (20), sønnen til den tidligere storspilleren og nå AaFK-treneren Lars Bohinen, mottok et innlegg fra Ronald Hernandez og bredsidet ballen i lengste hjørnet, bak RBK-keeper André Hansen.

SCORET IGJEN: Franck Boli. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Franck Boli. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var fint å score der. Det er på dødballer Rosenborg skaper noe. Ellers har vi bra kontroll, sa Emil Bohinen til Eurosport i pausen.

- Rosenborg har vært fryktelig dårlige de første 30 minuttene. De må skjerpe seg, sier Steffen Iversen i TV 2s FotballXtra.

- De har ikke skapt en målsjanse - i en fryktelig kjedelig kamp. Stabæk har vært hakket hvassere. Det er helt greit at de leder. Rosenborg ser ikke ut som Rosenborg i det hele tatt, mener Iversen.

Brassescoring fra Brynhildsen

Storscoreren Franck Boli var nær ved å doble ledelsen like etter, men avslutningen fra åtte meter suste i nettveggen.

Like før pause klarte imidlertid trønderne å slå tilbake. Pål André Hellands presise dødballfot fant midtstopper Tore Reginiussen i boksen. Stopperkjempen åpnet årets målkonto da han stanget inn utlikningen på Nadderud.

Der gode, gamle Rosenborg ville benyttet det gunstige utlikningsmålet rett før pause til å skape momentum etter hvilen, var det i stedet Henning Bergs unge gutter som gikk opp i ledelsen på ny.

Og for en scoring 2-1-målet til 19 år gamle Ola Brynhildsen var da ballen kom i hans retning etter en stuss fra Madis Vihmann etter 56 minutter. Stortalentet vartet opp med et perfekt estetisk og teknisk gjennomført brassespark på høyt akrobatisk nivå, som suste som ei kule via tverrliggeren og inn i vinkelen. Magisk.

- Det er bare å dele ut årets mål med en gang, mener Vadim Demidov.

Stabæk-fansen jublet hemningsløst over drømmescoringen, inklusiv Brynhildsens oldefar, tydelig stolt.

Ny vakker scoring

Vondt ble til verre for gjestene fra Trondheim ti minutter senere.

En ny Stabæk-unggutt var svært delaktig, denne gang 19 år gamle Tobias Børkeeiet, da han dro seg fri på høyrekanten og fant toppscorer Franck Boli på kanten av 16-meteren. Kontant, elegant og effektivt banket Boli ballen i mål med en lekker volley.

Dermed vant Stabæks unge mannskap 3-1 over nestjumbo Rosenborg og mottok en velfortjent hyllest av hjemmefansen på Nadderud.