Full retrett i hestedopsaken

Statens dyrehelsetilsyn skulle i går offentliggjøre navnene på de 34 juksemakerne i de 126 involverte dopsakene i trav- og galoppsporten. Etter Dagbladets avsløringer endte det i stedet med full retrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årsaken til retretten er rett og slett at kontrollsjekkingsrutinene har vært for dårlige.

- Vi vil ikke henge ut noen urettferdig. Derfor blir det feil å gå ut med navnene nå. Vi er nødt til å kontrollsjekke samtlige saker en gang til, sier seksjonssjef i Statens dyrehelsetilsyn, Stein E. Fiskum, til Dagbladet.

- Vi setter inn store ressurser på å få gjort dette riktig og håper å gjennomføre kontrollsjekkingen i løpet av en 14-dagersperiode. Veterinærene vil bli tilskrevet mandag eller tirsdag, sier Fiskum.

Det Norske Travselskapet og Norsk Jockeyklubb mottok torsdag et brev signert av veterinærene Petter Myhre ved Jarlsberg Hesteklinikk og Ole Einar Sem fra Rising Dyreklinikk i Telemark. Brevet avslørte feil i journalføringer og forbytting av navn. Dermed hadde ikke Statens dyrehelsetilsyn noe annet valg enn å vente med avsløringene.

- Jeg finner det svært merkelig at det er feil i journalføringene. Dette gjelder blant annet ni hester som er behandlet ved begge klinikkene innenfor karenstid i løpet av en 14-dagersperiode, sier Fiskum.

Noe ble likevel offentliggjort i går: 40 prosent av tilfellene skal være relatert til leddbehandlinger, 20 prosent er relatert til væsketerapi, og 10 prosent skyldes DMSO (smertestillende middel).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer