Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full rulle for Odd

SKIEN (Dagbladet): Da rullestolen havnet på Svalbard i stedet for i Tromsø, fant John Gudmundsen (64) ut at det var på tide å si fra seg sjefjobben som fysioterapeut i Odd. Men han er fortsatt med, og litt mer enn bare på sidelinja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det John Gudmundsen ikke har i beina, tar han igjen med sine kraftige never og ukuelige optimisme. Han diagnostiserer og behandler gjerne spillere, men helst på sykehuset eller hjemme. Det er blitt for tungvint å rulle ut på banen når fotballheltene faller om i krampe.

- Det er kanskje litt påfallende. men det er faktisk om vinteren at spillerne har flest skader. Da har de tid til å kjenne på problemene og bli restituert, sier Gudmundsen. Han er spesialist i manuell terapi og kan fort fikse et rygg- eller nakkeproblem.

Odd Grenland

Stiftet: 31. mars 1894

Seriemesterskap: Ingen

Cupmesterskap: 12

Plassering i fjor: 6

Har: Stort nedslagsfelt

Mangler: Målscorere

Ble lam

Ingen vet bedre enn han hva en skade kan føre til. Han ble lam fra livet og ned etter en mislykket operasjon på Ullevål sykehus i 1995. Fra rullestolen fortsatte han sin virksomhet som fysioterapeut - både på Telemark sentralsjukehus og for Odd-spillerne.

For å følge laget har han to ganger reist med sin spesialbygde bil til La Manga i Spania under treningsoppholdet vinterstid.

- 600 mil, er det ikke det da, fram og tilbake? Det holdt med et par ganger! humrer Gudmundsen.

Men han innrømmer gjerne at det å sitte i rullestol gjør både reising og jobb til et slit. Da Odd spilte i Tromsø for to år siden, måtte han klare seg uten sin egen rullestol under kampen. Den hadde nemlig havnet på Svalbard.

Fra Bergen

Den ektefødte bergenseren har bare ett lag i sitt hjerte. Og han ser ikke bort fra at Odd kan komme høyere på tabellen i år enn Brann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!