Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full rulle til himmels

I går ble Ailo Gaup første europeer som har tatt baklengs salto med skru.

KONGSBERG/OSLO (Dagbladet): Ailo Gaup fortsetter å tøye grenser på motorsykkelen.

-  Jeg må alltid prøve noe nytt. Det er det som er kult, sier Gaup til Dagbladet.

25-åringen er regjerende verdensmester, og vinner etter alt å dømme verdenscupen denne sesongen. I går tøyde Gaup sine egne grenser ved å ta en såkalt «backflip 360» - baklengs salto med 360 graders skru - hjemme på Kongsberg.

-  Jeg hadde bare gjort et par forsøk i en skumgrop som turnere bruker. Derfor var jeg veldig spent. Det virket sykt på forhånd, og det føltes helt sykt da jeg hoppet. Etterpå var det bare helt greit. Det blir sånn, triks virker mye kulere før du har prøvd dem.

Gaup er den eneste europeeren som har klart trikset.

To amerikanere har gjort det før ham. Den ene av dem brakk begge armene og en fot i et mislykket forsøk.

-  Men jeg var ikke redd for å falle. Det kan jeg heller ikke være når jeg driver med denne idretten. Det er vanskeligere å tenke klart når du er redd. Jeg føler meg som en liten drittunge. Hvis jeg begynner å tenke på hva som kan skje og hvor ille det kan gå, må jeg slutte å hoppe.

Lørdag kjører Gaup den nest siste konkurransen i verdenscupen. Nordmannen leder i sammendraget, og er storfavoritt til å vinne.

-  Kommer du til å ta en baklengs salto med skru?

-  Vi får se. Jeg planlegger ikke sånne triks. Hvis stemninga er den rette, og jeg klarer å psyke meg opp til å prøve, så kanskje, sier Ailo Gaup.

<B>LUFTAKROBATIKK: Det går rake veien til himmels når Ailo Gaup gjør triksene sine.
<B>LANDET TRYGT:</B> Ailo Gaup utfordrer hele tiden grensene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media