Full seier til Kåfjord

Så bredt gliste fotballpresident Sondre Kåfjord da toppklubbene i går la seg fullstendig flate i den bitre striden om medierettighetene.

GARDERMOEN (Dagbladet): Norsk Toppfotball (NTF) og leder Olav Boksasp gikk i fjor høst knallhardt ut mot Fotballforbundet (NFF). NTF er interesseorganisasjonen for klubbene i Tippeligaen og førstedivisjon, og truet både med rettssak og null TV-fotball om ikke NFF ga fra seg eiendomsrett og forhandlingsrett til den nye medieavtalen som skal gjelde fra kommende nyttår. NFF har nektet å gi fra seg noe som helst, og på medlemsmøtet i går ble det klart at NTF bare har drevet med tomme trusler. Klubbene vedtok enstemmig å la NFF bestemme resten av prosessen mot TV-selskapene fullt og helt.

-  Vi har feilet på strategien. Nå sitter vi igjen uten noen rettigheter. Vi har ikke nådd fram med noen av de punktene som vi prinsipielt hadde. Ingenting, sier Olav Boksasp.

Debatten varte i tre timer og var uvanlig høylytt.

Redde for pengene

-  Vi luftet ut skikkelig. Alle fikk si det de mente så høyt de ville. Det var høy temperatur, sier Boksasp.

Etter det Dagbladet erfarer, har Boksasp og RBK-direktør Nils Skutle stått hardest på for prinsippene i saken. De fleste andre har tenkt mest på bunnlinja. Det bekrefter daglig leder Frank Grønlund i Lillestrøm overfor Dagbladet:

-  For mange er det veldig viktig å være sikker på at man får midler. Det hadde vi ikke fått om vi hadde kjørt mot fullt brudd og ikke fått noen avtale.

Fornøyd Kåfjord

Og aldri før har vi sett fotballpresident Sondre Kåfjord blidere enn da han på gangen ble informert om NTFs knefall.

-  Jeg er veldig fornøyd. Jeg ser dette som at norsk fotball har vunnet. Dette er til det beste for oss alle sammen, og jeg tror NTF også er en av vinnerne, sier han.

Boksasp er langt fra enig:

-  Vi har stanget mot en vegg i halvannet år. Det har vært en gedigen energilekkasje. Vi har lagt ned mye arbeid uten at vi har nådd målsettingene. Jeg er skuffet både over det jeg sjøl har oppnådd, og jeg er skuffet på vegne av klubbene.

GLAD: Fotballpresident Sondre Kåfjord tok på seg det helt breie smilet i går. - Jeg ser dette som at norsk fotball har vunnet, sier Kåfjord.