Full seier til Myhrvol

Idrettspresident Arne Myhrvold vinner på nesten alle punkter i en fersk rapport fra NIFs kontrollkomité. Rapporten skulle granske påstander i Dagens Næringsliv om tvilsom bokføring. - Dette er godt lesestoff, sier en lettet Myhrvold til Dagbladet.

Avisen Dagens Næringsliv hadde i sommer en artikkelserie der Arne Myhrvold og toppidrettssjef Bjørge Stensbøl ble møtt med kraftig kritikk. Idretts-Norges to mektigste menn ble blant annet beskyldt for «kreativ bokføring». Avisen påsto at Myhrvold trikset med regnskap og avtaler for å kunne bli gjenvalgt som president i Norges Idrettsforbund (NIF) neste år.

Anklagene var så sterke at idrettsstyret ba NIFs kontrollkomité granske påstandene. I går var rapporten klar, og den renvasker Myhrvold og Stensbøl på alle de viktigste punktene.

«I sin gjennomgang (....) finner komiteen ikke grunnlag for at president Arne Myhrvold og toppidrettssjef Bjørge Stensbøl har drevet kreativ bokføring. Komiteen vil på det sterkeste tilbakevise dette,» heter det i den 16 sider lange rapporten.

Artikkelserien i Dagens Næringsliv har gitt Arne Myhrvold slitsomme uker.

- Hetsen i Dagens Næringsliv _ med god støtte fra anonyme kilder _ har vært en belastning, innrømmer idrettspresidenten.

- Det er ikke moro å bli framstilt som en snuskete, småkriminell fyr. Og jeg har seriøst vurdert om det er verdt å bruke livet mitt på dette.

Men Myhrvold-kritikerne _ både anonyme og offentlige _ bør ikke glede seg for tidlig:

- Til tross for kritikken, er jeg innstilt på å gå til gjenvalg som idrettspresident, sier Myhrvold.

Bare på ett punkt i rapporten får idrettspresidenten kjeft: Kontrollkomiteen mener Myhrvold brøt NIFs lover da han i november 1996 _ uten å fortelle dette til idrettsstyret _ ga Bjørge Stensbøl fullmakt til å inngå sponsoravtaler på vegne av NIF.

- Den bemerkningen kan jeg leve med, selv om jeg ikke er enig med kontrollkomiteen, sier Myhrvold.

,øNIFs kontrollkomité består av tre faste medlemmer, og ble valgt på idrettstinget i oktober 1996.