Full speed på deltid

SESTRIERE (Dagbladet): I sommer og høst har Finn Christian Jagge (32) bare vært alpinist på deltid - og trent mindre enn på flere år. Det var det ingen som merket da Finken satte inn sluttspurten i Sestriere. Og vant som i fjor.

- Det er mange som har lurt på om jeg fortsatt kan holde følge med teten, og jeg har vært usikker på det selv. Men i kveld fikk jeg vist at jeg fremdeles kan, sier alpinveteran Jagge etter seieren i flomlys-rennet i Sestriere i går kveld.

Blant de bekymrede var den norske slalåmtreneren Filip Gartner. Men han tenkte ikke på Finkens alder.

- For et par dager siden sa Filip at jeg holdt på med for mye på si, og han var redd at det påvirket formen min på en uheldig måte, forteller Jagge.

Sponsorjobb

For saken er at Finken i hele sommer - og deler av høsten - har hatt halvdagsjobb i et byrå som markedsfører sponsorkontrakter.

Mens lagkameratene i de tøffeste periodene har gått på alpinjobb to ganger om dagen, har Finken nøyd seg med ei økt.

- Jo, jeg har nok trent mindre enn konkurrentene, innrømmer han.
Og: Arbeidet med hans egen Finken Cup tar også mye tid. De to siste dagene før avreise til Sestriere satt sponsoransvarlig Jagge i tolv møter - istedenfor å trene.

Spark bak

Og det er dette som har bekymret slalåmtrener Gartner.

- Jeg fikk gitt ham et spark bak i kveld, gliser Finken etter å ha gitt 110 prosent i bakken.
32-åringen har tidligere sagt at disse bijobbene er en slags forberedelse på livet etter slalåm-karrieren. Og du får ikke Finken til å utdype hvor lenge han skal holde på som toppalpinist.

- Jeg ser ikke lenger fram enn til middagen i kveld, gliser Jagge.