Petter Northugs nådeløse oppgjør med Vidar Løfshus

Full splid: Northug ber landslagssjefen trekke seg. 
- Han har tråkket opp sin egen grav

For første gang snakker Petter Northug ut etter vrakingen. Northug hevder at Vidar Løfshus har noe imot ham. Samtidig er det andre årsaker som gjør at han mener Løfshus bør finne seg en ny jobb.

KRITISK: Petter Northug, her etter Kulåssprinten i Sarpsborg i går kveld, mener langrennssjef Vidar Løfshus ikke viser fram idretten på best mulig måte og mener det finnes folk som er bedre egnet til jobben enn Løfshus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISK: Petter Northug, her etter Kulåssprinten i Sarpsborg i går kveld, mener langrennssjef Vidar Løfshus ikke viser fram idretten på best mulig måte og mener det finnes folk som er bedre egnet til jobben enn Løfshus. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SARPSBORG (Dagbladet): Petter Northug ble noe overraskende vraket til den avsluttende minitouren i Canada. Det fikk blant annet flere av hans utenlandske rivaler til å reagere, som overfor Dagbladet uttrykte at de gjerne ville konkurrere mot Mosvik-ekspressen.

Det satte imidlertid landslagsledelsen en stopper for. Vidar Løfshus fortalte Dagbladet at de rangerte Northug som den 12. sterkeste norske herreløperen. Derfor kom heller ikke 31-åringen inn i den norske troppen da Martin Johnsrud Sundby meldte forfall.

Overfor Dagbladet snakker nå Northug for første gang ut om den mye omtalte vrakingen til minitouren i Canada. Langrennsstjerna ville veldig gjerne delta.

- Jeg visste på forhånd av det var en tour som passet meg bra med skøytesprint og de løypene der. Vi får aldri svar på hvor bra jeg kunne ha gjort det, men det var ingen tvil om at Alex Harvey, Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo var i bra slag, forteller Northug til Dagbladet.

- Hva har du sagt til landslagsledelsen etter vrakingen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer