Full splittelse blant tyske dyrehage-dyr

Tapiren tipper Dortmund, elefanten tror på Bayern.

(Dagbladet): Den nå avdøde blekkspruten Paul ble superstjerne da han tippet seg feilfritt gjennom fotball-VM i 2010.

Orangutangen Sol tippet utfallet av Tippeligaen 2008 bedre enn norske fotballjournalister.

Andre dyr har også prøvd seg, men blitt avslørt som sjarlataner og bløffmakere.

Det hindrer ikke nye firbeinte i å påberope seg ekspertkunnskaper og/eller synske evner. Denne uka har både elefanten Nelly i Serengeti Park i Hodenhagen nord i Tyskland og den unge tapiren Baru i dyrehagen i Leipzig kommet med sine råd til tippere foran Champions League-finalen mellom Bayern München og Borussia Dortmund.

Tapiren Baru avga sin stemme ved å velge en turnips med gul farge framfor en med rød.

Elefanten Nelly valgte på sin side å vristsparke ballen i et mål med Dortmund-logo over. Visstnok betyr det et baklengsmål for Dortmund, og seier til Bayern.

EKSPERT ELLER BLØFF? Tapir-ungen Baru setter snuta - om det heter det på en tapir - på en turnips med gul og svart farge framfor den med rødmaling på den andre siden av ballen. Det btyr visstnok at den tror Dortmund vinner Champions League-finalen i morgen kveld. Foto: Hendrik Schmidt, AFP / NTB Scanpix
EKSPERT ELLER BLØFF? Tapir-ungen Baru setter snuta - om det heter det på en tapir - på en turnips med gul og svart farge framfor den med rødmaling på den andre siden av ballen. Det btyr visstnok at den tror Dortmund vinner Champions League-finalen i morgen kveld. Foto: Hendrik Schmidt, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Dyras tips står altså i sterk kontrast til hverandre, om det da ikke er dyrehage-eieren i Leipzig som feiltolker Nellys valg av Dortmund-målet. Det høres i alle fall ut som han er noe subjektiv:

- Det er klart en seier for Bayern, ballen ble skutt i Dortmund-målet, som for oss betyr 1-0 til Bayern. Nelly spår en seier for Bayern. Jeg må også si at jeg var dypt såret etter finalen i fjor, og jeg synes virkelig de fortjener det i år, sier Fabrizio Sepe til Reuters.

Så da må du kanskje velge om du stoler mest på en elefant eller en tapir når det gjelder fotball.

• Selv holder vi en knapp på Dagbladets egen tobeinte, stuereine og helt tamme tippeekspert Lars Dybwad. Han går for uavgjort.