Full sponsorkrangel i kvinnehopp

Fagforbundet, som er en del av hopplandslagets hovedsponsor LO, vil ikke at LO-logoen skal synes sammen med kvinnehoppsponsoren Nammo.

SPONSORKONFLIKT: OL- og verdensmester Maren Lundby har logoene til LO og Nammo side om side på klærne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPONSORKONFLIKT: OL- og verdensmester Maren Lundby har logoene til LO og Nammo side om side på klærne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norske våpenprodusenten Nammo har sponset kvinnehopplandslaget siden 2010, men nå har deler av hopplandslagets hovedsponsor, LO, fått nok.

Fagforbundet er det største forbundet i LO, og protesterer nå på at Nammos og LOs logoer står side om side.

- Vi er skeptiske til at LO skal profileres side om side med Nammo. Grunnen er at Nammo omgår norske våpeneksportregler, som forbyr salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig, borgerkrig eller risiko for krig. Vi misliker sterkt at Nammo gjør dette, blant annet gjennom datterselskap i utlandet, sier Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet til Fagbladet.

Benekter regelbrudd

Nammo benekter overfor Fagbladet at de bryter disse reglene.

- Om vi drev med omgåelse slik Skoghaug hevder, hadde vi vært skyldige i svært alvorlige lovbrudd, sier kommunikasjonsdirektør i Nammo, Endre Lunde, til Fagbladet.

For kvinnehopperne er krangelen mellom hovedsponsoren og kvinnelagets sponsor kinkig.

Sponsorpengene til kvinnehopp har tradisjonelt sett ikke sittet så løst, og Nammo har vært en lojal sponsor i snart ti år.

- Vi ønsker å være med og heie fram hoppjentene og fortsette likestillingsarbeidet. Er det noe rundt dette, vil vi ta dette opp i de aktuelle fora hvor vi kan ta dette opp, sier LO-nestleder Roger Haga Heimli.

- God dialog

Bjørn Einar Romøren, markedssjef i Norges Skiforbund, sier til Dagbladet at det er opp til LO og Nammo å komme til en enighet.

- Vi er kjempehappy med LO og Nammo, som er to samarbeidspartnere som har hjulpet hoppsporten veldig. Når det kommer til de reglene, er det opp til Nammo og LO å bli enige, sier Romøren.

På spørsmål om Norges Skiforbund har forsøkt å bidra til en løsning i konflikten, sier Romøren:

- De har en god dialog. Partnerne til hopplandslaget er såpass sammensveiset, så det er ikke noe problem. Dette er ikke noe vi tar lett på, men samtidig er det opp til dem å finne en løsning, sier Romøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer