Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full sprekk for Bjørndalen

Men nekter å deppe etter 43. plass.

FEM BOM: Ole Einar Bjørndalen ledet etter første skyting, men raste nedover på resultatlista utover i løpet. 
Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX
FEM BOM: Ole Einar Bjørndalen ledet etter første skyting, men raste nedover på resultatlista utover i løpet. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

||| ÖSTERSUND (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen innledet sesongen uten å plukke med seg verdenscuppoeng.

Bjørndalen åpnet riktignok forrykende i verdenscupåpningen her i svenske Östersund, med en knallrask og feilfri serie på første liggende skyting. Så tårnet problemene seg opp på standplass, med fem miss på de tre siste skytingene.

Dermed havnet sist sesongs firedobbelte verdensmester helt nede på 43. plass på kveldens 20-kilometer.

Ikke bekymret

- Jeg hadde ikke helt turen på min side i dag. Dessverre ble det litt for mange bom etter hvert. Skuddene gikk ut i stedet for inn. Det er små marginer, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet etter den magre uttellingen på sesongpremieren.


- Skytingen bekymrer deg ikke på noe vis?

- Nei, den gjør ikke det. Jeg skulle selvsagt gjerne skutt bedre, men det fungerte ikke optimalt. Men det er ingen krise, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Bjørndalen ser framgang

Lørdag er det sprint her i Östersund. Søndag er det stafett. Bjørndalen regner med å ha justert seg inn til de to neste løpene.

- Det er bare å kline til og være offensiv, så sitter det nok om ikke så lang tid.

Bjørndalen er ekspert på å legge negative opplevelser bak seg, og heller fokusere på det som er positivt.

- Fysisk er jeg på rett vei. Der fungerer det bedre, så jeg kan gå relativt jevnt på ski. Det er positivt i forhold til hvordan det var på Beitostølen, sier Bjørndalen.

Kveldens vinner, Emil Hegle Svendsen, var overrasket over alle missene til både Bjørndalen og Halvard Hanevold.

- Begge er stabile skyttere, så det var litt overraskende. På lørdag håper jeg at vi får flere norske inn blant topp ti, for som lag var ikke dette helt bra, sier Emil Hegle Svendsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media