STJERNESKUDD: Kristine Stavås Skistad imponerte nok en gang. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
STJERNESKUDD: Kristine Stavås Skistad imponerte nok en gang. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYVis mer

Verdenscup på Lillehammer

Full sprekk for Kristine (19) - men sjokkerte stjernene

Kristine Stavås Skistad imponerte igjen, men i finalen stjal svensk sensasjon showet.

Etter verdenscupåpningen i Ruka, Finland forrige helg, var turen nå kommet til Lillehammer.

Kristine Stavås Skistad har kommet som en rakett denne sesongen, og er blitt den store snakkisen i norsk kvinnelangrenn. Lørdag markerte 19-åringen seg igjen.

Hun var sjette best i prologen, og i kamp med sportens store stjerner fortsatte hun å imponere. Først tok hun seg videre fra kvartfinalen, og i semifinalen var det kun verdensener Stina Nilsson som klarte å holde ungjenta bak seg. Dermed var stjerneskuddet klar for finale på hjemmebane.

- Hun er et kjempetalent, konkluderte NRK-kommentator Torgeir Bjørn etter at finaleplassen var sikret.

Svensk sjokkseier

DEBATT: Vidar Løfshus og Tomas Pettersson gjester Dagbladets langrennsprogram og snakker ut om tidligere feider sammen med programleder Øyvind Godø. Debatten stiger når Therese Johaug og ikke minst Petter Northug blir tema, mens Pettersson røper Sveriges spesielle syn på Heidi Weng. Løfshus og Pettersson slår også alarm om norsk kvinnelangrenn. Vid... Vis mer

Der var hun eneste norske representant, omringet av fire svensker og amerikanske Sadie Bjornsen.

Konkurransen var tøff, men Stavås Skistad beviste nok en gang at det er på dette nivået hun nå hører hjemme.

Stavås Skistad tok føringen ut fra start, og prøvde å sette seg i respekt. Svenskene hadde imidlertid en klar fordel av å være hele fire stykk i finalen, og gikk et godt taktisk løp.

Nilsson forsøkte å gå fra resten av feltet, men på opppløpet ble stjerna stiv. Da benyttet lagvenninna, Jonna Sundling, sjansen og tok seieren på målstreken.

Selvkritisk Stavås Skistad

Stavås Skistad ble hektet av etter hvert, og kom til slutt på 5.- plass.

- Jeg hadde håpet på noe bedre, men det er noe annet å gjøre det. Jeg tar med meg at de beste er ganske mye bedre oppover enn meg, og det er noe jeg må jobbe med, sa hun til NRK.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

- Før har jeg slitt med å plassere meg godt mot seniorene, men jeg synes jeg løser det ganske bra. Kroppen er bare for tung i finalen. Det får jeg ikke gjort noe med. Jeg merket det i den første bakken der, da kjørte Stina tøft. Hun måtte gjøre det for å vinne, oppsummerte det norske stjerneskuddet.