Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full storm etter sexdokke-stunt

Alt gikk ikke etter planen da den sørkoreanske klubben FC Seoul skulle fylle stadion igjen.

BEKLAGET: FC Seoul måtte beklage etter dette stuntet i Sør-Koreansk fotball. Vis mer

Sør-Korea er et av de første landene til å starte opp fotballen etter coronapausen. Som i den tyske Bundesliga spilles kampene uten tilskuere, men enkelte sørkoreanske klubber har vært kreative for å skape en ramme rundt kampene.

Ett av grepene har vært å fylle de tomme setene med dukker, men det skulle slå tilbake på hovedstadsklubben da observante seere poengterte at de falske tilskuerne faktisk var sexdokker.

Sexdokkene skal ha havnet på tribunen ved en feil i korrespondansen fra leverandøren, som også leverer dukker til en bedrift som selger sexleketøy.

Dokkene holdt opp skilt og var iført T-skjorter med reklame for et firma som produserer sexleketøy - til tross for at pornografi er ulovlig i Sør-Korea.

Hovedstadsklubben har havnet i en storm av kritikk etter tabben og fått et ras av negativ omtale i sosiale medier.

Det sørkoreanske nettstedet Sports Seoul skriver at man er bekymret for at dette vil føre til internasjonal skam. Morgenen etter tabben ble oppdaget har flere internasjonale medier omtalt «stuntet», deriblant BBC.

Nå legger klubben seg flat og avviser på det sterkeste at det var snakk om sexdokker. I en Instagram-post beklager klubben og beskriver bruken av dokkene som «en utilgivelig feil».

FC Seoul skriver at produsenten har bekreftet at dokkene er mannekenger som er laget for å vise fram klær og andre moteprodukter.

- Vi har atskillige ganger vært i kontakt med dem for å forsikre oss om at mannekengene ikke er voksenleketøy, skriver hovedstadsklubben.

En klubbrepresentant forklarer til BBC at de ikke gjorde noen bakgrunnssjekk av selskapet og dermed ikke forsto at de jobbet i sexindustrien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!