Full støtte til skipresidenten

En ferierende Lasse Kjus reagerer sterkt på den negative omtalen som har blitt skipresident Jan Jensen til del den siste tida. - Jeg støtter ham i all den uroen som er rundt ham nå, sier Kjus til Dagbladet.

Kjus har nylig vært gjennom en relativt turbulent periode i mediene sjøl.

- Derfor føler jeg med ham (Jan Jensen).

På sin egen hjemmeside på Sports-profiler.com, la han i går ut en personlig sympati-hilsning til Jensen. Overfor Dagbladet utdyper han hvorfor.

Ufortjent

- Slik jeg ser det, har Jensen gjort en kjempejobb i forbundet. Han tok over ansvaret da vi var på vei ned, truet av konkurs med kjempegjeld. Jensen førte oss på rett vei. Så noe bra må han da ha gjort, sier Kjus.

Han understreker at han ikke kjenner konflikten veldig godt, men at han har blitt nøye oppdatert av familien hjemme på det som har stått i avisene.

- Mitt inntrykk er at dette er en liten sak som er blitt til en rein personjakt. Jeg synes det er langt forbi det Jan Jensen har fortjent.

Fokusert

Jensen er blitt kraftig kritisert for å være alt- for detaljstyrende og perfeksjonistisk i sitt verv som skipresident. Kjus forstår ikke den kritikken.

- For meg virker det som om han er fokusert på å utvikle skiforbundet enda mer. Jeg bryr meg egentlig ikke om hvem som har makta, bare den som styrer har innsikt.

- Noen er kanskje overrasket over at du støtter Jensen, siden han gikk så hardt ut mot de tingene du sa i det famøse Scanorama-intervjuet?

- Nei, det driter jeg i.

Jan Jensen innrømmer at presset tærer hardt på, og er veldig glad for Kjus' støtte.

- Dette var svært hyggelig, og sier noe om Lasses storhet som idrettsmann og menneske, sier en lettere rørt skipresident til Dagbladet.

  • Lasse Kjus reiser hjem fra ferie i Egypt i dag. Varmen i kamel-landet har gjort slimhinnene i halsen til alpinesset godt. Han er nesten helt restituert.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

KJEMPEJOBB: Lasse Kjus er ikke i tvil om at skipresidenten fortjener støtte.