Full strid om Carew-pengene

Lyon reagerer kraftig på beskyldningene om at de ikke gjør opp for seg - og hevder Rosenborg har fått utbetalt over halve beløpet. Det benekter Rosenborg-direktør Nils Skutle.

Dermed står ord mot ord i det som begynner å ligne en betent konflikt mellom den franske storklubben og Rosenborg.

I går skrev Dagbladet at Rosenborg, Vålerenga og Lørenskog er lei av å vente på pengene fra Lyon etter kjøpet av John Carew. Lengst gikk Nils Skutle - som kalte franskmennene «treige» og kritiserte måten Lyon driver forretninger på.

-  Vi forstår ingenting. Det er helt utrolig at Rosenborg kan si noe sånt, sier Lyons pressetalsmann Frédéric Breffeilh til Dagbladet.

Pressemelding

Han avviser også at Vålerenga og Lørenskog har grunn til å etterlyse pengene sine. Etter gårsdagens oppslag i Dagbladets så Lyon seg nødt til å sende ut en pressemelding til franske medier, hvor de tok avstand fra de norske klubbenes påstander.

Ifølge Lyon har verken Vålerenga eller Lørenskog klart å sende den «nødvendige fakturaen». Rosenborg derimot, skal 29. desember ha fått utbetalt første avdrag på 42 000 Euro (ca. 345 000 norske kroner), og kan snart vente å få de resterende 28 000 Euro.

Står på sitt

Lyon er rystet over at Rosenborgs påstand om at de ikke har fått en eneste krone.

b>SPLITTET: Lyon og Rosenborg krangler om oppgjøret for John Carew (t.v). Dialogen mellom ham og Vidar Riseth er mer avslappet. Foto: Arnt E. Folvik
b>SPLITTET: Lyon og Rosenborg krangler om oppgjøret for John Carew (t.v). Dialogen mellom ham og Vidar Riseth er mer avslappet. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  I ettermiddag satt jeg med kvitteringen fra banken i hendene mine, datert 29. desember. Jeg vet ikke hva Rosenborg mener. Det har heller aldri vært meningen å betale alt på en gang, hevder Breffeihl.

Nils Skutle står fortsatt hardt på at han har rett.

-  De kan ikke definere sine egne utbetalingsregler. Alt skal betales i en sum, sier Skutle.

-  Jeg synes dette er merkelig. Vi sendte en faks til Lyon sist fredag, og jeg satte navnet mitt på et brev økonomiavdelingen vår har utformet. Det hadde vært veldig rart om de hadde oversett avdraget fra Lyon.

-  Hva tror du er forklaringen?-  Kanskje de har satt penger på en konto vi ikke visste om, sier RBK-direktøren lettere ironisk.