Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norges tøffeste supporter-leilighet?

Full tenning i dette elleville Brann-huset

Naboen til Brann Stadion, Jens Kristian Pedersen (59), tar det litt lenger enn vanlige supportere. Det røde huset hans er fulldekorert med Brann effekter, og høyttalerne dundrer ut Brann-sanger før kamp.

FOTBALLFEBER: Brann har suksess på banen. Nå er det det full fest før 16. mai-kampen i kveld. Video: Arvid Steen Vis mer

- Vinner Brann serien, maler jeg deler av huset i gullfarge, sier den galne supporteren. Hadde han eid hele huset, hadde han selvsagt malt hele. Men han eier bare andreetasjen i tomannsboligen.

Svære bannere og bilder henger fra altanen hans i andre etasje. Inne har han også huset fylt opp av Brann-effekter fra ny og gammel tid.

- Hva sier naboen til dekoreringen din og den høye musikken?

- De er helt med. Dette er jo bare moro. Og det skjer jo ikke hver dag. Bare når det er kamp. Og i dag på 16. mai er det selvsagt ekstra moro, sier Jens Kristian Pedersen til Dagbladet.

Les også: Haugesund stjal festen fra bergenserne

Supportergalskap

Han har leilighet i en tomannsbolig, vis-à-vis Brann Stadion. Foran hver hjemmekamp er det ikke vanskelig å skjønne at Jens Kristian Pedersen er en svoren Brann-tilhenger.

- Det skal være litt galskap. Alle Brann-spillerne tuter og vinker når de kjører forbi her, nærmest roper Pedersen. I bakgrunnen har han hentet fram kraftige høyttalere og mikrofon som innbyr til allsang fra altanen hans.

Det står det allerede sju-åtte tjommier (kompiser på bergensk) og synger høyt på «Gullet skal hem»-sangen til supporterne.

Holdt på lenge

Pedersen har holdt Brann-fest i leiligheten sin i flere år. Det er blitt en støyende tradisjon.

- Dette blir jeg aldri for gammel til. Jeg har holdt på med dette i 22 år, og det er like moro hver gang. I snitt bruker jeg en halvannen dag å pynte og gjøre klar til kamp. I år har jeg også pyntet gjerdet utenfor huset mitt også. Alle smiler og vinker når de kommer forbi. Til og med Haugesund-supportere, gliser Brann-supporteren.

Gullet kommer hjem

Pedersen er optimist, og tror gullet skal hjem til Bergen i år.

- Klart det. I år er det på tide. Jeg har troen. Men først skal Haugesund knuses, sier den elleville supporteren og naboen til Brann Stadion.

  • Brann møter Haugesund klokka 18.00.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media