Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full tilskuer forsøkte å distrahere Fannemel

- Litt for mye varm drikke.

NUMMER ÅTTE:  Anders Fannemel er blant favorittene til å vinne Hoppuka. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
NUMMER ÅTTE: Anders Fannemel er blant favorittene til å vinne Hoppuka. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Peter Prevc fra Slovenia vant lørdag kvalifiseringen til det første rennet i Hoppuka.

Rune Velta ble beste nordmann på 7. plass, mens verdenscupleder Anders Fannemel ble nummer åtte.

Les referat her

Fannemel var fornøyd med hoppet på 134,5 meter. Det var også åpenbart en tilskuer i Schattenbergbakken i tyske Oberstdorf.

I intervjusonen etter rennet forsøkte tilskueren å tiltrekke seg nordmannens oppmerksomhet. Han lo hysterisk, og ville ta ham i hånda.

- Han hadde nok fått i seg diverse varme drikker, tenker jeg, sier Fannemel til Dagbladet.

- Koser seg Tilskueren hadde klart å ta seg inn på akkreditert område. Der hadde han absolutt ikke noe å gjøre.

Med latter fra en skrekkfilm - og en utstrakt hånd - forsøkte han å komme i kontakt med Fannemel.

- Har du møtt ham før?

- Nei. Men han koser seg, og det er bra, sier hopperen med et skuldertrekk.

Til slutt måtte han ignorere den innpåslitne tilskueren, som holdt et svare leven. Om han hadde en plan om å vippe en av hoppukefavorittene av pinnen, vites ikke ...

Som leder av verdenscupen har interessen for Fannemel økt betraktelig. Han er mannen alle jager, og seinest i dag blir han trukket fram i den tyske avisa Die Welt som en av favorittene i Hoppuka.

- Fannemel ser farlig ut, sier Sven Hannawald, tidligere storhopper fra Tyskland.

Taktikk 23-åringen forbedret seg fra treningshoppene tidligere på dagen. I sluttfasen av kvaliken ble det litt taktikkerier. Verken Roman Koudelka, Michael Hayböck eller Simon Ammann valgte å hoppe.

- Forholdene snudde, og det ble gått ned fire bommer på farta, forteller Fannemel.

- Bom 14 kan være litt for lavt til å få nok fart. Jeg tror Koudelka og Hayböck hadde en baktanke med ikke å hoppe. De ville være sikre på å komme i en gruppe litt seinere i konkurransen. Selv var jeg aldri i tvil om at jeg skulle hoppe.

- Beskriv hoppet?

- Jeg ble møtt av en vegg med luft, og ble tatt litt på senga, sier Fannemel, som trives under gode forhold, og fikk et vindtrekk på 9,8 poeng.

10. plass Norge fikk tre blant de ti beste i kvalifiseringen. Anders Bardal kom på 10. plass. Han og Johann Forfang kom til Oberstdorf rett før treningsomgangen startet, etter trøbbel med flyavgangen fra Gardermoen i går kveld.

Det var en stund tvil om de ville rekke det, og for hoppukedebutant Forfang ville dette vært krise. Som nummer ti i verdenscupen var Bardal uansett forhåndskvalifisert.

Alt om dramaet her

Forfang ble nummer 20 med et svev på 126,5 meter. Daniel André Tande var den eneste som ikke klarte å kvalifisere seg til rennet. Seks av sju nordmenn er med.

- Jeg må slippe meg enda mer løs. Nå skal jeg dra til hotellet. Jeg skal pakke ut bagen, og finjustere utstyret til i morgen, sier Bardal.

18 år gamle Phillip Sjøen hoppet også oppløftende, og ble nummer 14. Anders Jacobsen kom på 29. plass. Han mangler et positivt konkurranseresultat for å komme skikkelig i gang.

I PRAT:  Anders Fannemel i passiar med NRK-ekspert Johan Remen Evensen (t.v.). FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
I PRAT: Anders Fannemel i passiar med NRK-ekspert Johan Remen Evensen (t.v.). FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media