Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full toppdommer måtte hjelpes av banen

- Var edru da han dømte oss i 1998, sier Semb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den hviterussiske dommeren Sergej Sjmolik var kanskje litt uforsiktig med hva han hadde i tekoppen i pausen mellom Vitebsk og Naftan i landets øverste divisjon.

TV-bildene fra etter kampen viser en vaklende Sjmolik som blir hjulpet av banen, tilsynelatende med store smerter i ryggen, men også særdeles ustø til beins.

Den første omgangen skal ha gått brukbart. Etter pause var det imidlertid mange som reagerte på dommerens oppførsel. Han tilbrakte mesteparten av omgangen på å lede kampen med «meningsløse gester og rare avblåsninger», melder Russia Today.

Høy promille

Ifølge AP melder den hviterussiske sportsnettsiden Presball at dommeren ble tatt med til sykehus etter kampen, der det ble konstatert at han hadde høy promille.

Nå venter disiplinærsak i det hviterussiske fotballforbundet.

Sjmolik har dømt også på internasjonalt nivå. Blant annet da Norge på mirakuløst vist klarte å tape 1-3 hjemme mot Latvia på Ullevaal etter å ha vunnet sjansestatistikken 15-3.

- Jeg tror han var rimelig edru den gangen, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.no.

image: Full toppdommer måtte hjelpes av banen

- Det var vel kanskje et straffespark, men det var helt greit så vidt jeg kan huske. Vi hadde bare oss sjøl å skylde på, sier Semb.

Eneste tap

Semb ledet for første gang Norge i kvalifiseringskamp den kvelden. Det endte med Norges første tap på Ullevaal på sju år. Men Semb tror ikke alkohol spilte noen rolle den gangen, verken blant dommere, ledere eller spillere.

- Jeg tror faktisk de fleste var edru. Det var vel heller en av de kampene hvor tilfeldighetsfaktoren spilte en stor rolle.

På tribunene satt folk og skreik på Drillo, men det tok seg kjapt opp for Semb. Kvalifiseringen gikk som kjent meget bra for Norge, og Semb ble den første treneren som tok Norge til et EM-sluttspill. Likevel husker han fortsatt den merkelige starten mot Latvia.

- Det var den eneste kampen vi tapte, men samtidig den kampen der vi var mest overlegne. Sånn er fotballen, og det kan være sjarmerende, men kanskje helst når det går andre veien, humrer en ferierende Nils Johan Semb.

VAR EDRU: Sergej Sjmolik var edru da han dømte Ole Gunnar Solskjær og Norge mot Latvia i 1998.
FØRSTE TAP PÅ SJU ÅR: Nils Johan Semb ledet et Norge som skapte 15 målsjanser hjemme på Ullevaal, men hørte likevel folk rope på Drillo. Men resten av EM-kvaliken var Norge uten tap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!