Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svein-Erik Edvartsen sparket av NFF

Full uenighet om Edvartsen-sparking: - Vi ses i retten

NFF: Edvartsen uaktuell som dommer i 2018.

VARSLER MØTE I RETTEN: NFF opplyser at Svein-Erik Edvartsen er ferdig i sin stilling i Norges Fotballforbund. Edvartsens advokat, John Christian Elden, varsler at partene møtes i retten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VARSLER MØTE I RETTEN: NFF opplyser at Svein-Erik Edvartsen er ferdig i sin stilling i Norges Fotballforbund. Edvartsens advokat, John Christian Elden, varsler at partene møtes i retten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svein-Erik Edvartsen er ferdig som seksjonsleder for NFFs avdeling for samfunnsansvar.

Det opplyser NFF til Dagbladet i ettermidddag.

- NFF har i dag avsluttet sitt ansettelsesforhold med Svein-Erik Edvartsen. Han har utført handlinger som er uforenlig med jobben som seksjonsleder for samfunnsansvar i NFF. Edvartsen er ikke aktuell som dommer i regi av NFF i 2018, sier Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn, til Dagbladet.

Edvartsen ble ansatt som seksjonsleder i NFF i februar 2016.

- Ikke grunnlag

Advokat John Christian Elden, som har vært engasjert av Edvartsen i saken, varsler nå at partene kan møtes i retten.

- Vi noterer at de sier de har gjort det (avsluttet ansettelsesforholdet). Vi kan bare ta det til etterretning, så ses vi i retten, sier Elden til Dagbladet.

- Vi mener det ikke er grunnlag for avslutning i dette tilfellet, så Edvartsen vil fortsette i jobben sammen med sine dedikerte medarbeidere på sin seksjon, sier Elden.

NFF bestemte tidligere i år at Edvartsen ikke fikk dømme mer i 2017 - og nå mener altså forbundet at toppdommeren heller ikke er aktuell neste sesong.

Strid

Tidligere i år stormet det rundt toppdommeren etter at flere kolleger gikk ut mot Hamar-mannen.

I midten av mai ble den betente konflikten rundt dommeren lagt død ved at Norges Fotballforbund og Edvartsen inngikk avtale om å avslutte sistnevntes kontrakt som toppdommer. Dermed fikk han ikke flere dommeroppdrag i 2017.

Konflikten mellom Edvartsen og dommer sjef Terje Hauge fikk enorm oppmerksomhet i vår. Det dukket også opp beskyldninger mot Edvartsen fra en av hans tidligere assistenter om mobbing og trakassering, og flere dommere gjorde det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Edvartsen.

E-poster

NFF skal i forbindelse med Edvartsen-saken ha undersøkt flere titalls eposter som omhandlet den betente dommerkonflikten i vår.

Disse ble sendt til norske nyhetsredaksjoner, og NFF skal ha konkludert med at Edvartsen har sendt flere disse selv.

Edvartsen selv har kontant avvist at han er avsenderen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!