NEKTER FOR PROMPESABOTASJE: Verdensfirer Gary Anderson. Foto: SHANE HEALEY/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK
NEKTER FOR PROMPESABOTASJE: Verdensfirer Gary Anderson. Foto: SHANE HEALEY/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Prompeskandale i dart

Full utblåsning: Stjernene hevder de ble sabotert av råtten fis

- Den som har gjort dette må til legen. Jeg har registrert at han sier det var meg, men jeg ville innrømmet det, sier dartstjerna Gary Anderson.

Det er stor ståhei i dartverdenen akkurat nå.

Grunnen er at da skotske Gary Anderson (47) og nederlandske Wesley Harms (34) møttes i Grand Slam, hevder begge at de ble sabotert av det som omtales som «en skikkelig råtten fis».

Anderson vant oppgjøret ganske overlegent 10-2. Det ga ham en kvartfinaleplass.

Så startet ordkrigen.

Legger skylda på hverandre

Harms hevdet nemlig i intervjuet etter kampen at Anderson hadde sluppet en og annen illeluktende fis under oppgjøret. Det skriver The Guardian.

- Det kommer til å ta dagevis å bli kvitt den stanken jeg har i neseborene, sier han ifølge avisa.

Anderson, for øvrig tidligere verdensmester i dart, kontret med å legge skylda på nederlenderen. Ifølge dart-nettstedet Darts News ytret Harms først at han hadde kjent lukta underveis. Da svarte Anderson at han trodde det var Harms som hadde prompet.

Det har ikke nederlenderen tenkt til å finne seg i.

- Det luktet helt forferdelig. Hvis gutten tror det var jeg som prompet, tar han 1010 prosent feil. Jeg sverger på mine barns liv at det ikke var min feil. Jeg har hatt vond mage under kamp før, og da har jeg ikke lagt skjul på det. Så jeg kommer ikke til å lyve om dette, fortsetter Harms.

PROVOSERT: Wesley Harms. Foto: SHANE HEALEY/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK
PROVOSERT: Wesley Harms. Foto: SHANE HEALEY/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK Vis mer

- En skikkelig stank

Ifølge BBC svarte Anderson raskt på tiltale.

- Hver gang jeg gikk forbi ham kjente jeg en stank som minnet om råtne egg. Da tenkte jeg det var ham, sier verdensfireren til kanalen.

Skotten fortsetter:

- Det var forferdelig. Det var en skikkelig stank. Han begynte å spille bedre, og jeg tenkte egentlig at han trengte å lette på trykket. Den som har gjort dette må til legen. Jeg har registrert at han sier det var meg, men jeg ville innrømmet det, sier Anderson.

Årets Grand Slam-turnering i Dart spilles for øvrig i Aldersley, nær Wolverhampton i England. Turneringa avsluttes søndag. Vinneren stikker av med 110 000 pund, omtrent 1,2 millioner kroner etter dagens kurs.

BLE SATT UT: I den viktige semifinalen mellom Judd Trump og Ronnie O. Sullivan i snooker-VM, ble førstnevnte avbrutt av rare lyder fra publikum. Finalen avsluttes i kveld, og går live på Eurosport. Video: Eurosport Vis mer Vis mer Vis mer