Full uvisshet om utfallet på sjakkongressen

Magnus Carlsen kan stille med soleklart flest delegater på sjakkongressen, men det er fortsatt uvisst om han får gjennomslag for Kindred-avtalen, mener ekspert.

STYRER: Magnus Carlsen styrer nesten 15 prosent av delegatene, men i realiteten kan andelen være enda større.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STYRER: Magnus Carlsen styrer nesten 15 prosent av delegatene, men i realiteten kan andelen være enda større. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag ble det kjent at Norges Sjakkforbund har konkludert med at Magnus Carlsens nystartede klubb Offerspill får stemmerett under kongressen i Larvik søndag.

Det betyr at Carlsen og hans nyoppstartede sjakklubb, Offerspill SK, får mulighet til å påvirke avstemningen omkring sjakkforbundets omstridte avtaleforslag med bettingselskapet Kindred.

Klubben er nå større enn de seks neste satt sammen og har kontroll på 41 av totalt 283 delegater på sjakk-kongressen 7. juli, eller omkring 15 prosent av delegatene.

Det kan være avgjørende for om det blir gjennomslag for avtalen eller ikke, men til tross for at Offerspill har klart flest delegater tilgjengelig på kongressen, betyr ikke det umiddelbart at Carlsen vil få gjennomslag for sitt ønske om en avtale, sier Torstein Bae til Dagbladet.

- Vi vet egentlig ikke det. Det er fortsatt betydelig usikkerhet. Det kommer an på hvem og hvor mange som møter opp og hva vil folk stemme. Det er klart at noen av de store sjakklubbene har erklært hva de vil stemme for, men det finnes mange små klubber og vi vet ikke deres ønsker eller om de stiller, forklarer Bae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer