Håndball-VM:

Full VM-slakt: - Hva er det de tenker på?

Reagerer på drakter i semifinalen.

LIKE?: Sverige tapte mot Frankrike i VM-semifinalen i går. Sverige spilte i gule drakter - og var ganske likt kledd som Frankrikes målvakter. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
LIKE?: Sverige tapte mot Frankrike i VM-semifinalen i går. Sverige spilte i gule drakter - og var ganske likt kledd som Frankrikes målvakter. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMBURG (Dagbladet): Sverige tapte knepent 22-24 mot Frankrike i VM-semifinalen og skuffede svenske spillere klaget på dommerne etter kampen. De mente de ikke fikk spille det tøffe forsvaret som de har hatt suksess med tidligere i VM.

Nå la dommerne seg på en helt ny linje, fortalte spillerne til Dagbladet.

Men det var også flere ting som irriterte underveis i kampen. Ikke minst var det mange tv-seere og eksperter som stusset.

Den svenske Montenegero-treneren Per Johansson raste på Twitter.

- 18 delegater på matchen mellom Sverige og Frankrike, men ingen reagerer på at Frankrike-målvakt har gul trøye. Men at en trener er 3 cm inn på banen går ikke, skriver Johansson.

Dagbladet brakte spørsmålet videre til de svenske spillerne.

Var det forvirrende at en motspiller hadde samme liknende draktfarge?

- Tja. Drakten er jo altfor lik. Hva er det de tenker på? sier Nathalie Hagman til Dagbladet.

Andre forteller:

- Jeg bryr meg ikke om drakten. Vi tapte kampen. Den er mer oransj enn gul. Det er kanskje ikke helt perfekt, men ingenting jeg fokuserer på nå, sier Sabina Jacobsen til Dagbladet.

Sverige og Frankrike knivet gjennom hele kampen og det vippet hele veien. I sluttminuttene var det Frankrike som var best - og mest effektive. Svenskene klaget på dommerne.

- Hun (Frankrike-målvakten i gult/oransj) står jo i målet - mens vi spillerne er utenfor. Det kan jo være litt forvirring, men ingenting som ødelegger kampen. Det er kanskje litt rart at det er lov med så like drakter, sier Hagman.

De norske spiller spilte før Sverige - Frankrike i går. Nå venter de franske spillerne i finalen i morgen.

- Frankrike er knalltøffe. De er fysisk sterke, spiller godt forsvar og er raske, sier Nora Mørk til Dagbladet.

- De spilelr god håndball og er fysiske. Det er et av verdens beste lag, sier Stine Bredal Oftedal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer