Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full volleykrig i det internasjonale forbundet

Vegard Høidalen stenges ute.

(Dagbladet.no): Vegard Høidalen er velkjent med trusler fra det internasjonale volleyballforbundet. I vår valgte han å gå av som spillernes representant som følge av trusler om at han ville bli utestengt fra OL.

Nå regisserer den allmektige volleypresidenten Ruben Acosta et nytt regelverk for å sikre at Høidalen forblir ute, skriver Aftenposten. For spillerne ønsker Høidalen som deres representant. Det gjør ikke Acosta og volleyballforbundet.

- Det ble laget en regel i vår som begrenser muligheten til å sitte i mer enn to perioder. Dermed fikk jeg beskjed om at min tid var ute, sier Høidalen til avisa.

På spørsmål om regelen ble laget spesifikt for å bli kvitt ham, svarer Høidalen:

- Ingen kommentar.

- Terror-regime

Generalsekretæren i det norske volleyballforbundet, Arne-Morten Knutsen, syns saken er problematisk. For selv om Høidalen er ønsket av spillerne som deres representant, hjelper det lite når det internasjonale forbundet stenger døra.

- De truer med det meste, og har kastet ut både utøvere, trenere og forbund tidligere, sier Knutsen.

Det hele har gått så langt at det er opprettet en nettside som setter søkelyset på det enkelte aktører beskriver som et terrorvelde i volleyballen.

For Høidalen og volleyspillerne er situasjonen prekær. Ett alternativ er å utebli fullstendig fra møtene.

- Vi skal prøve å få til et møte spillerutvalget for å finne ut hva vi skal gå for, sier Høidalen.

KONTROVERSIELL: Vegard Høidalen stiller kritiske spørsmål til det internasjonale volleyforbundet. Det liker de ikke i den gården.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media