Fullblods cuphelt

Mandag var Bengt Sæternes skral og sengeliggende med lave blodverdier. I går trodde ingen han skulle holde mer enn 30 minutter. Innbytteren hadde spilt 31 og 42 minutter da han avgjorde for Brann.

NADDERUD (Dagbladet): Han var ønsket av både Vålerenga og Lillestrøm da han bestemte seg for å komme hjem fra Belgia. Men Bengt Sæternes valgte Brann - etter avgjørende samtaler med trener Mons Ivar Mjelde. Og angrer ikke i dag.

-  Disse samtalene i forkant av overgangen var veldig viktig for meg. Jeg valgte Brann fordi det var best for meg, sier Sæternes.

Han og Mjelde har ført viktige samtaler i forkant av gårsdagens kamp også.

-  Jeg har forberedt Bengt på dette i noen dager, sier Mjelde til Dagbladet.

Sæternes har nemlig slitt veldig i sin nye klubb siden han ble matchvinner i debutkampen mot Sogndal.

Flate batterier

Sjukdom har skylda. En sjukdom han ikke ønsker å si veldig mye om - annet enn dette.

-  Jeg har vært slapp og slitt med lave blodverdier. Men det er ikke alvorlig. Da hadde jeg ikke spilt i dag, sier han.

-  Han har hatt dårlige jernlager og har gått tom for krefter etter kort tid. Batteriene har vært flate, men nå har vi begynt å finne ut av dette, sier Mjelde til Dagbladet.

I går kom Sæternes innpå 15 minutter før slutt.

-  Jeg ble ikke vraket, men både jeg og ledelsen visste at jeg ikke ville tåle hele kampen, sier han.

-  Vi trodde han ville holde maks i 30 minutter, sier Mjelde.

Sæternes begynte å varme opp i pausen og bestemte sjøl når han følte seg klar for å komme innpå. Det var etter avtale med Mjelde. Fem minutter før hadde Stabæk utliknet til 1-1.

Han var svært skeptisk til om kroppen ville holde da det ble ekstraomganger. Men det var nettopp da Sæternes gjorde det som gjør ham til evig helt i Bergen - uansett hvor svakt han spiller i serien resten av sesongen. I Bergen betyr cupfinale mer enn de fleste steder.

-  Det er helt fantastisk å få oppleve å spille cupfinale. Nå er jeg glad jeg kom hjem til Norge, sier Sæternes som tidligere har semifinale med Bodø/Glimt som beste resultat i cupen.

Ga fra seg mål

Ett minutt ut i andre ekstraomgang fikk han ballen nesten aleine med keeper etter en feil i Stabæk-forsvaret. Han hadde med seg Robbie Winters - og valgte å gi fra seg scoringen.

-  Hadde det vært seriekamp, hadde jeg nok skutt sjøl. Men nå måtte jeg spille sikkert, og ga Robbie ballen på sølvfat. Jeg regner med å få den tilbake fra Robbie seinere, sier han med et glis.

Der og da gikk Brann-fansen amok og stormet banen for å juble sammen med Winters og Sæternes.

Stabæk kjørte opp det de hadde, og etterlot mye bakrom mot slutten. Dette utnyttet Sæternes da han fikk en flikk fra Winters, og scoret helt rolig - og absolutt uten antydning til stive bein.

-  Jeg følte meg faktisk ikke så verst, sier Sæternes.

Vil ha LSK

Før den tid hadde Brann tatt ledelsen på et praktfullt grunnskudd fra Martin Knudsen fra hjørnet av 16-meteren. Jon Knudsen i Stabæk-målet rakk ikke annet enn å se etter kula. Kampen var jevnspilt og sjanserik med høyt tempo. Tidvis for høyt tempo. Det gikk ut over presisjonen.

-  Bortsett fra litt dårlig presisjon, gjorde vi en god kamp og gjennomførte det taktiske opplegget til punkt og prikke, sier Mons Ivar Mjelde.

Han er strålende fornøyd med å være i cupfinalen med laget sitt, og lader nå opp til fest første helga i november.

-  Dette betyr utrolig mye for fansen vår og alle de som er fotballinteressert i Bergen, sier han.

-  Hvem ønsker du deg som motstander?

-  Jeg har sagt at jeg kunne tenke meg å møte mitt gamle lag fra Romerrike, men vi tar det laget som kommer.

SYK GLEDE: Etter scoring i debuten mot Sogndal har Sæternes slitt med sjukdom og gått tidlig tom for krefter. - Jeg har vært slapp og slitt med lave blodverdier, sier Sæternes. Men i går ble han Brann-helt i ekstraomgangene.