Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fullfart mot nye rekorder

OBERHOF (Dagbladet): Skiskyttersportens største kjendispar, Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) og ektemannen Raphael (27), raser fra den ene suksessen til den andre. Og i Salt Lake City kan de bli første ektepar som vinner hvert sitt individuelle OL-gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liv Grete Skjelbreid Poirée avsluttet familiens suksessrike og inntektsbringende verdenscup i Oberhof med en sterk andreplass på gårsdagens fellesstart.

På tre starter rasket hun med seg en første-, en andre- og en tredjeplass. Ektemannen var ikke stort dårligere: En første-, en andre- og en 10.-plass sikret paret en samlet inntekt på 183.150 kroner på fem dagers arbeid.

Og ikke nok med det:

Om suksessen fortsetter i Ruhpolding denne uka, og i Anterselva neste uke kan de også vinne hver sin Golf Sportiva Avant TDI 125 - som er førstepremien i både dame- og herreklassen til sammenlagtvinneren av de tre prestisjetunge arrangørstedene.

Pris i Norge: Rundt 400 000 kroner.

Bilgal

Fra før kjører ekteparet en BMW 330 XD - med 190 hestekrefter og en sperret toppfart på 240 km/t. Av bileksperter blir den beskrevet som den grommeste dieseldrevne firehjulstrekkeren på markedet.

Pris i Norge: I overkant av 700 000 kroner.

- Raphael elsker fart og biler, så det er ikke så mye jeg slipper til bak rattet på BMW-en. Det hadde vært kjekt å vinne en slik bil, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée - som fra før har en liten Ford Focus hjemme i Norge.

- Med andre ord kan dere snart ha en bilpark med fire biler?

- Det er langt fram dit, men om vi skulle være så heldige, så skal vi nok finne en løsning på det, smiler Liv Grete.

Historisk - igjen?

Under VM i Pokljuka i fjor skrev Liv Grete historie som første kvinne til å vinne medalje i alle fire VM-øvelser i skiskyting.

I OL kan jenta fra Hålandsdalen bli historisk igjen - om hun og Raphael vinner hvert sitt gull i Salt Lake City.

Siden det første vinter-OL i Chamonix i 1924 har nemlig ingen ektepar hittil vunnet hver sin individuelle gullmedalje!

Men Liv Grete bruker verken tid eller energi på slike ting. Hun lever i nuet.

- Jeg lever ikke for det som skjedde i går eller det som skal skje i morgen. Jeg har det kjekt i nuet, jeg. Og uansett går det ikke an å bestille OL-gull. På jentesida har nivået nå blitt så høyt at mange kan vinne. Det blir steintøft i OL, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

PS! Et ektepar har tidligere vunnet hvert sitt OL-gull - men ikke individuelt. Pavel Kolchin gikk andreetappen på det sovjetiske stafettlaget som vant OL-gull i Cortina i 1956, mens kona Alevtina Kolchina gikk førsteetappen da Sovjet vant kvinnestafetten i Innsbruck i 1964.

KJØRER STORT OG TJENER STORT: Liv Grete Skjelbreid Poirée og ektemannen Raphael gjør god butikk på skiskyting, noe denne BMW 330 XD vitner om. Om suksessen fortsetter kan de om to uker ha vunnet to biler til en samlet verdi av rundt 800000 kroner.
Hele Norges coronakart