PÅ VEI TIL BARCELONA: Hatem Ben Arfa har vært en åpenbaring for Nice denne sesongen. I sommer kan han forlate klubben. Foto: Scanpix
PÅ VEI TIL BARCELONA: Hatem Ben Arfa har vært en åpenbaring for Nice denne sesongen. I sommer kan han forlate klubben. Foto: ScanpixVis mer

Fullfører «veldig trolig» en av fotballhistoriens mest sensasjonelle overganger

Ben Arfa kan gå fra Newcastle-vrakgods til Barcelona-stjerne.

(Dagbladet): 29 år gamle Hatem Ben Arfa kan være nær en sensasjonell overgang til Barcelona. Ifølge L'Equipe har ballvirtuosen allerede vært i Spania og truffet representanter fra klubben.

- Det er veldig trolig, skriver den franske avisen om sjansene for en overgang i sommer.

Har revitalisert karrieren Nice-spilleren har herjet i Ligue 1 denne sesongen og har med sine 17 mål på 33 kamper bare Zlatan Ibrahimovic og Alexandre Lacazette foran seg på toppscorerlisten.

Ben Arfas prestasjoner har vekket stor oppsikt sett i lys av at det bare er et drøyt år siden han ble fristilt fra kontrakten med Premier League-klubben Newcastle og avskiltet av både eksperter og sine egne managere.

Det var i januar 2015 at Ben Arfa ble løst fra kontrakten med laget som nå kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk til Englands nest øverste nivå. Etter tidligere å ha blitt frosset ut av daværende manager Alan Pardew gikk driblefanten på lån til Hull i forkant av 2014/2015-sesongen, men kjemien viste seg å heller ikke være god med Steve Bruce. Etter bare seks måneder ble oppholdet derfor avbrutt.

I England ble Ben Arfa omtalt som supertalentet som aldri fikk ut potensialet sitt etter fire og et halvt turbulente år, selv om han var glitrende for Newcastle i perioder.

Eminent Etter returen til Frankrike har han imidlertid vist at han fremdeles besitter ekstreme kvaliteter. Med tilliten fra Nice-manager Claude Puel har Ben Arfa endelig klart å levere prestasjoner på et stabilt nivå, noe som også har ført til et comeback på landslaget.

IKKE GOD NOK FOR HULL: Ben Arfa gikk på lån fra Newcastle til Hull foran 2014/2015-sesongen, men ble sittende mest på benken og tribunen. Foto: Scanpix
IKKE GOD NOK FOR HULL: Ben Arfa gikk på lån fra Newcastle til Hull foran 2014/2015-sesongen, men ble sittende mest på benken og tribunen. Foto: Scanpix Vis mer

Kombinert med en kontrakt som utløper i sommer gjør det 29-åringen svært attraktiv for andre klubber. I tillegg til Barcelona er Paris Saint-Germain, AC Milan, Villarreal og Besiktas alle nevnt som mulige nye arbeidsgivere.

Ben Arfa skal på sin side ha et sterkt ønske om å spille Champions League-fotball. Og det er lite som er bedre enn å gjøre det sammen med typer som Lionel Messi, Luis Súarez og Neymar.

PUBLIKUMSFAVORITT: Ben Arfa viste tidvis hva han var i stand til i Newcastle-drakta, før han ble frosset ut. Her i 2014. Foto: Scanpix
PUBLIKUMSFAVORITT: Ben Arfa viste tidvis hva han var i stand til i Newcastle-drakta, før han ble frosset ut. Her i 2014. Foto: Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.