Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fullfører «veldig trolig» en av fotballhistoriens mest sensasjonelle overganger

Ben Arfa kan gå fra Newcastle-vrakgods til Barcelona-stjerne.

PÅ VEI TIL BARCELONA: Hatem Ben Arfa har vært en åpenbaring for Nice denne sesongen. I sommer kan han forlate klubben. Foto: Scanpix
PÅ VEI TIL BARCELONA: Hatem Ben Arfa har vært en åpenbaring for Nice denne sesongen. I sommer kan han forlate klubben. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 29 år gamle Hatem Ben Arfa kan være nær en sensasjonell overgang til Barcelona. Ifølge L'Equipe har ballvirtuosen allerede vært i Spania og truffet representanter fra klubben.

- Det er veldig trolig, skriver den franske avisen om sjansene for en overgang i sommer.

Har revitalisert karrieren Nice-spilleren har herjet i Ligue 1 denne sesongen og har med sine 17 mål på 33 kamper bare Zlatan Ibrahimovic og Alexandre Lacazette foran seg på toppscorerlisten.

Ben Arfas prestasjoner har vekket stor oppsikt sett i lys av at det bare er et drøyt år siden han ble fristilt fra kontrakten med Premier League-klubben Newcastle og avskiltet av både eksperter og sine egne managere.

Det var i januar 2015 at Ben Arfa ble løst fra kontrakten med laget som nå kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk til Englands nest øverste nivå. Etter tidligere å ha blitt frosset ut av daværende manager Alan Pardew gikk driblefanten på lån til Hull i forkant av 2014/2015-sesongen, men kjemien viste seg å heller ikke være god med Steve Bruce. Etter bare seks måneder ble oppholdet derfor avbrutt.

I England ble Ben Arfa omtalt som supertalentet som aldri fikk ut potensialet sitt etter fire og et halvt turbulente år, selv om han var glitrende for Newcastle i perioder.

Eminent Etter returen til Frankrike har han imidlertid vist at han fremdeles besitter ekstreme kvaliteter. Med tilliten fra Nice-manager Claude Puel har Ben Arfa endelig klart å levere prestasjoner på et stabilt nivå, noe som også har ført til et comeback på landslaget.

IKKE GOD NOK FOR HULL: Ben Arfa gikk på lån fra Newcastle til Hull foran 2014/2015-sesongen, men ble sittende mest på benken og tribunen. Foto: Scanpix
IKKE GOD NOK FOR HULL: Ben Arfa gikk på lån fra Newcastle til Hull foran 2014/2015-sesongen, men ble sittende mest på benken og tribunen. Foto: Scanpix Vis mer

Kombinert med en kontrakt som utløper i sommer gjør det 29-åringen svært attraktiv for andre klubber. I tillegg til Barcelona er Paris Saint-Germain, AC Milan, Villarreal og Besiktas alle nevnt som mulige nye arbeidsgivere.

Ben Arfa skal på sin side ha et sterkt ønske om å spille Champions League-fotball. Og det er lite som er bedre enn å gjøre det sammen med typer som Lionel Messi, Luis Súarez og Neymar.

PUBLIKUMSFAVORITT: Ben Arfa viste tidvis hva han var i stand til i Newcastle-drakta, før han ble frosset ut. Her i 2014. Foto: Scanpix
PUBLIKUMSFAVORITT: Ben Arfa viste tidvis hva han var i stand til i Newcastle-drakta, før han ble frosset ut. Her i 2014. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!