FORSLÅTT: Reto Hollenstein (29) var tilbake i lagbussen dagen etter skrekkvelten som sendte ham ut av Tour de France. Sveitseren punkterte lunga da han skulle forsøke å stikke fra hovedfeltet på tirsdagens etappe. Foto: EPA/YOAN VALAT
FORSLÅTT: Reto Hollenstein (29) var tilbake i lagbussen dagen etter skrekkvelten som sendte ham ut av Tour de France. Sveitseren punkterte lunga da han skulle forsøke å stikke fra hovedfeltet på tirsdagens etappe. Foto: EPA/YOAN VALATVis mer

Fullførte etappe med punktert lunge

- Jeg skal faen til Paris!

(procycling.no): Den 16. etappen i årets tour var bare minutter gammel da den første velten gikk.

I kaoset som oppsto under ett av mange bruddforsøk, smalt sveitseren Reto Hollenstein i asfalten. IAM-rytteren hadde tydelige smerter og hjelmen var knust. Likevel valgte 28-åringen å sette seg på sykkelen igjen.

- Jeg angrep i front og det kom en rytter opp på siden av meg. Samtidig kom en Sky-rytter på andre siden og traff styret mitt, og jeg falt hardt i bakken. Først hadde jeg veldig vondt, men jeg måtte fortsette.

Det sier Hollenstein via IAMs nettside, onsdag formiddag.

Punkterte lunga På imponerende vis kom sveitseren seg til mål.

- Det var emosjonelt å krysse mållinja, sier han.

Senere ble det påvist at 28-åringens lunge var punktert. Rytteren overnattet på sykehuset i Bagnères-de-Luchon, og kunne onsdag fortelle at det aldri var aktuelt å bryte.

- Jeg tenkte på kjæresten min og laget. Det har vært en lang tour og vi kjemper sammen i drittvær, stekende varme, høye fjell og brostein. Man sier til seg selv; jeg skal faen til Paris.

Samtidig roser han lagets støtte underveis på den tunge ferden til målbyen. Uheldigvis for Hollenstein var tirsdagens etappe den lengste i årets tour med 237,5 kilometer.

Ville starte dagens etappe Selv om sveitseren fikk en tung natt med lite søvn, ville han starte onsdagens etappe.


Men etter at både lagets og sykehusets lege frarådet han det på det sterkeste, måtte Hollenstein bite i det sure eplet.

- Det var nå de fortalte meg konsekvensene av å sykle mer jeg skjønte det. For eksempel det å variere så mye i høyde som det onsdagens etappe gjør, er veldig farlig for den punkterte lunga mi, innrømmer han.

Nå håper imidlertid den uheldige sveitseren på å leve ut parisdrømmen likevel. Hvertfall i en viss grad.

- Jeg tar med meg kjæresten min dit i helgen for å følge siste del av touren.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)