Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fullførte sitt hat trick med en scoring fra midtbanen - i VM-finalen

Carli Lloyd var 2015s beste spiller.

 VERDENS BESTE:  Carli Lloyd har hatt en fantastisk fotballår og ble kåret til verdens beste denne uka. Her sammen med herrenes vinner Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Arnd Wiegmann
VERDENS BESTE: Carli Lloyd har hatt en fantastisk fotballår og ble kåret til verdens beste denne uka. Her sammen med herrenes vinner Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Arnd Wiegmann Vis mer

(FourFourTwo): Damefotballen ble tatt til nye høyder i 2015. VM-sluttspillet i Canada var en rekordknuser, og i England fikk damene endelig spille en cupfinale på Wembley. FourFourTwo har plukket ut de seks beste spillerne fra det foregående året.

1. Carli Lloyd Er det en ting fra damefotballen som vil sitte i minne en god stund, så er det Carli Lloyds mål fra midtbanen mot Japan i juli. Å score fra midtbanen er spesielt. Når det er scoringen som fullfører et hat trick, greit nok. Sleng på at det var VM-finalen. Da snakker vi.

Verdensmesterskapet i Canada var det største verdensmesterskapet som har blitt arrangert for damene. Lloyds innsats sørget for at 16 års ventetid endelig var over for de amerikanske damene. Hun ble også kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller.

Kapteinen har over 200 landskamper, og 33-åringen har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene. Så tar vi med at hun denne uka vant Ballon d´Or. Slett ikke verst.

2. Celia Sasic 2015 viste seg å være Sasics mest suksessfulle år både på både klubb, landslag og individuelt. Til manges overraskelse ble det også henne siste.

I juli annonserte 27-åringen at hun legger fotballskoa på hylla. VM ble ikke den suksessen som tyskerne hadde håpet på med en 4. plass. Likevel kapret Sasic toppscorertittelen.

 NUMMER 1:  Carli Lloyd ledet USA til VM-gull og var verdens beste spiller i 2015. Foto: AP Photo/Elaine Thompson/NTB Scanpix.
NUMMER 1: Carli Lloyd ledet USA til VM-gull og var verdens beste spiller i 2015. Foto: AP Photo/Elaine Thompson/NTB Scanpix. Vis mer

Toppscorer ble hun også i Bundesliga for andre gang på rad da hun skjøt Frankfurt til ligatittelen. I tillegg kunne klubben juble over Champions League-seieren i mai. Etter 111 landskamper og hele 63 mål er det nå slutt.

3. Alex Morgan En alvorlig kneskade holdt på å ende VM før det hadde begynt for Morgan. Men 26-åringen kjempet seg tilbake og var involvert i USAs samtlige kamper på vei til gull.

Morgan er olympisk mester og verdensmester, i tillegg har hun hatt suksess utenfor banen som forfatter med serien «The Kicks». Hun ble også historisk i 2015, som den første kvinnelige spilleren til å være på et FIFA-cover. Der var hun sammen med Lionel Messi på den amerikanske utgaven.

4. Aya Miyama Japan-kapteinen spilte i sommer sitt fjerde verdensmesterskap. Japan tok seg til sin andre strake finale. Miyama har hatt et glitrende år, og var en av tre kandidater til å bli årets spiller.

Hun ble matchvinner i Japans første VM-kamp, sto for den avgjørende pasningen da de slo ut Australia i sluttminuttene av kvartfinalen. To ganger har hun blitt kåret til Asias beste spiller.

156 landskamper har hun spilt, og da Japan for første vant Asia-mesterskapet i Vietnam ble hun kåret til turneringens mest verdifulle spiller.

5. Amandine Henry 2015 var virkelig året Henry slo gjennom for alvor. I VM fikk hun sølvballen for sin innsats, og da Europa skulle kåre sin beste spiller i 2015 havnet hun på 2. plass bak Sasic.

 GA SEG:  Celia Sasic besluttet i sommer å legge opp. Foto: Justin Tang/The Canadian Press/NTB Scanpix.
GA SEG: Celia Sasic besluttet i sommer å legge opp. Foto: Justin Tang/The Canadian Press/NTB Scanpix. Vis mer

Henry som spiller sammen med Ada Hegerberg i Lyon var med å vinne både liga- og cupgull i Frankrike. I VM scoret hun på et herlig langskudd mot Mexico i gruppespillet. VM-drømmen endte i kvartfinalen for de franske damene, som helt klart revansjesugne.

Og den defensive midtbanespilleren er bare 26 år gammel og langt fra ferdig med sin fotballkarriere.

6. Lucy Bronze England var VMs store overraskelse og ingen pekte seg mer ut enn Lucy Bronze. Høyrebacken som til daglig spiller for Manchester City, scoret drømmemålet som sendte Norge ut av mesterskapet.

England sikret seg sin første VM-medalje og Bronze ble belønnet med en plass på VMs All-Star-lag. I desember ble hun kåret til Englands beste spiller. England-trener Mark Sampson tror hun vil bli verdens beste høyreback.

 POPULÆR:  Alex Morgan skriver noen autografer. Foto: Joe Burbank/Orlando Sentinel/TNS/NTB Scanpix.
POPULÆR: Alex Morgan skriver noen autografer. Foto: Joe Burbank/Orlando Sentinel/TNS/NTB Scanpix. Vis mer
 FARVEL NORGE:  Lucy Bronze feirer etter scoringen mot Norge i åttedelsfinalen i VM. Foto: NTB Scanpix.
FARVEL NORGE: Lucy Bronze feirer etter scoringen mot Norge i åttedelsfinalen i VM. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media