SJETTEPLASS: Dan Martin trosset smertene, og endte høyt oppe i sammendraget. FOTO: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
SJETTEPLASS: Dan Martin trosset smertene, og endte høyt oppe i sammendraget. FOTO: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTUREVis mer

Tour de France 2017:

Fullførte touren med brudd i to ryggvirvler

Dan Martin trosset smertene, og endte som sjettemann i sammendraget.

(procycling.no): Det var på den hektiske niende etappen av Tour de France at Daniel Martin (Quick-Step Floors) krasjet stygt. I en utforkjøring presset sammenlagtfavorittene grensene, og for Richie Porte (BMC) ble det for mye. Australieren veltet stygt, og dro med seg Martin i fallet.

Porte brøt rittet umiddelbart, mens Martin kom seg på sykkelen og fortsatte. Iren endte til slutt som sjettemann i sammendraget. Nå viser det seg at han gjorde den bragden med brudd i to av ryggvirvlene. Det opplyser Quick-Step-laget i en pressemelding.

– I touren gikk det greit mens jeg syklet, men av sykkelen var jeg ikke veldig komfortabel. Denne uken ble jeg skannet, og fikk høre nyheten, sier Martin om skadene.

At 30-åringen slet med å bevege seg av sykkelen var tydelig. Etter den 13. etappen var det så vidt han klarte å gå inn i lagbussen. Se video her:

Skaden sørger for at Martin må klare seg tre uker uten ritt, og mister dermed lørdagens Clásica San Sebastián. Quick-Step-rytteren ville vært blant favorittene i det spanske endagsrittet.

– Det er synd at jeg ikke får kjørt San Sebastian. Beina var gode nok, og det er et ritt jeg liker, men heldigvis trenger jeg ikke bekymre meg over skaden. Med tanke på formen til fremtidige mål er det bedre å ta en pause og gi bruddene tid til å gro, forteller den irske syklisten.

– Det er ikke noe annet jeg kan gjøre enn å hvile, og å bygge opp formen mot siste del av sesongen.

Sjetteplassen han tok i Le Tour, me to brukne ryggvirvler, er hans beste prestasjon i den franske Grand Tour.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!