Fullstendig kaos etter eliteseriekamp i håndball

Uenige om sluttresultatet.

Det rådet stor usikkerhet i Nadderudhallen etter at Stabæk og Nordstrand møttes til dyst i eliteserien i håndball søndag. Nordstrand mener vertene ble tildelt et mål for mye. Det kan ende i protest.

Med omtrent ni minutter igjen av kampen ble Stabæk tildelt et straffekast. I situasjonen som førte til straffen, mener Nordstrand-trener Bendik Berg at det på måltavla ble oppført et mål for Stabæk, før enda ett ble registrert da straffen ble satt i mål.

Kamprapporten sier at Stabæk vant kampen over Nordstrand 25-24. Hos gjestene mente de at kampen endte 24-24.

- Jeg har fått mange meldinger og telefoner, i tillegg til reaksjonen fra alle de som var i hallen, som mener at det har skjedd en feil. Stabæk fikk registrert scoring både i situasjonen som føret til straffe, og på straffen, sier Berg til NTB.

Konfererte Etter straffkastet ble sekretariatet i Nadderudhallen gjort oppmerksom på det mange mente var en feil på resultattavla. De ble sammen med dommerne enige om at resultatet var riktig.

- De kom fram til at stillingen var riktig. Da var det ikke mye vi fikk gjort, sier Berg.

Også i Stabæk-leiren ble man gjort oppmerksom på feilen.

- Vi ble gjort oppmerksomme på dette en stund før slutt, men dommeren sa at resultatet var riktig. Dommerne godkjente resultatet og kamprapporten også etter kampen. Jeg forstår at Nordstrand reagerer, om de mener at det er gjort en feil. For meg som trener måtte jeg bare tenke på at vi ledet kampen med to mål, sier Stabæk-trener Vigdis Holmeset til NTB.

Videobevis Nordstrand-treneren var under samtalen med NTB på vei hjem for å se kampen på video. Om han der ser noe som ikke stemmer, vil han i samarbeid med klubben vurdere å sende inn en protest til Norges Håndballforbund.

Stabæk-treneren tror det kan bli vanskelig å få det gjennom.

- Jeg vil jo bare nevne at man ikke bruker videodømming i Norge, sier Holmeset.

Kommunikasjonsansvarlig i håndballforbundet, Kirsten Birkeland, kan ikke huske lignende hendelser fra tidligere. Hun kan heller ikke si hva forbundet nå vil foreta seg, før de over helgen har fått sett på kamprapportens innhold.

- Videobevis har tidligere vært brukt i tilfeller hvor utøvere har gjort noe veldig ureglementert. Hvis de har varslet i kamprapporten at de vil protestere, må de gjøre det innen fire dager. Deretter vil prosessen gå sin gang, sier Birkeland til NTB.

- Det skjer fra tid til annen at klubber vil protestere, men at de etter å ha sett ordentlig på saken endrer mening. Det er klart at alle kan gjøre feil. Det er veldig mange hendelser i en håndballkamp, fortsetter hun.

(NTB)