USIKRE PÅ FREMTIDEN: Landslagsaktuelle Johan Lædre Bjørdal (28) og kjæresten Hanne Finstad (25) møtte Dagbladet i idylliske omgivelser i Stavanger. Paret har vært sammen siden stopperen spilte for Bodø/Glimt for seks år siden. Etter en vanskelig start på tiden i danske AGF, er paret usikre på fremtiden. Etter det Dagbladet kjenner til, er blant annet Rosenborg interessert i 28-åringen.
Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
USIKRE PÅ FREMTIDEN: Landslagsaktuelle Johan Lædre Bjørdal (28) og kjæresten Hanne Finstad (25) møtte Dagbladet i idylliske omgivelser i Stavanger. Paret har vært sammen siden stopperen spilte for Bodø/Glimt for seks år siden. Etter en vanskelig start på tiden i danske AGF, er paret usikre på fremtiden. Etter det Dagbladet kjenner til, er blant annet Rosenborg interessert i 28-åringen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.Vis mer

Fullstendig kaos i klubben til norsk landslagsspiller

- Det har vært tøft for alle som har vært involvert.

STAVANGER (Dagbladet): Etter fjorårets storspill for Viking og det norske landslaget, signerte Johan Lædre Bjørdal (28) med den danske giganten AGF. Fem måneder seinere er klubben i oppløsning.

Siden Lædre Bjørdal kom til AGF og Danmark i januar, har klubben hatt tre trenere. Ingen klarte å redde storklubben fra et sjokkerende nedrykk. Da spillerne fikk ferie sist mandag, ble sportssjefen og direktøren også sagt opp. 

- Det har vært kaotiske tilstander. Hva som skjer nå, er uvisst, sier Lædre Bjørdal.

Fra idyll til kaos Sammen med samboer Hanne Finstad (25) møter den tidligere Viking-spilleren Dagbladet i idylliske omgivelser hjemme i Stavanger. Etter den turbulente tida i Danmark, nyter 28-åringen sin første skikkelige ferie på nesten halvannet år. 

I løpet av intervjuet tikker det inn flere meldinger fra vennen Rune Almenning Jarstein. Sammen med resten av landslagskompisene, er Hertha Berlin-keeperen i kveld på plass på ærverdige Stade de France for oppgjøret mot Frankrike. Der skulle Lædre Bjørdal gjerne vært med. Så seint som i fjor høst startet han tre av Norges fire siste VM-kvalifiseringskamper.

Angrer ikke Etter elleve strake tap og bare to scorede mål i sesongavslutningen med AGF, er det imidlertid andre ting som opptar midtstopperen. 

Det har nærmest brutt ut et pandemonium i og rundt klubben hans: Supporterne er rasende, uroen internt i spillergruppa er stor og hele den sportslige ledelsen er borte. Neste år skal laget spille på Danmarks nest øverste nivå. Det er ikke hva Lædre Bjørdal hadde sett for seg da han vraket en rekke tilbud før han signerte for AGF i vinter.

- Det er likevel et valg jeg står for. Jeg angrer ikke. Jeg har fått gjøre det jeg ville: Jeg kom til et nytt land. En bedre liga. En fantastisk fin klubb med utrolig bra supportere. Og en nydelig by. Det eneste som er dumt, er at vi rykket ned.

- En skuffelse I et siste, mislykket redningsforsøk hentet AGF-ledelsen inn Ola By Rise (53) som trener foran den siste måneden av sesongen. Fjorårets landslagsassistent betegner situasjonen i klubben som «lite lystig».

- Det har vært tøft for alle som har vært involvert. Det har vært en stor skuffelse, sier By Rise til Dagbladet.

53-åringen er nå tilbake i sivil jobb i Norge, men er spent på hva som skjer med Lædre Bjørdal.

- Jeg har veldig sansen for Johan - både som spiller og type. Jeg håper ting løser seg for ham, men hva som blir veien videre, vet jeg ikke. Det må Johan og AGF finne ut av.

Vanskelig situasjon For nedrykket samsvarer ikke med Lædre Bjørdals ambisjoner. Det gjør at han og kjæresten er usikre på fremtida. Frem til nå har Hanne bodd i Stavanger, hvor hun arbeider som vernepleier og selv spiller fotball. Parets plan har hele tiden vært at hun skal flytte til Danmark i sommer. Nå må den kanskje endres. 

- Jeg har gledet meg, men akkurat nå er vi litt usikre på hva som skjer, forteller Finstad og ser bort på fotballkjæresten.

- Alt er egentlig perfekt. Samtidig er jeg ikke interessert i å spille i førstedivisjon, selv om jeg gjerne blir nødt til det, sier Lædre Bjørdal. 

- Jeg har en kontrakt å forholde meg til som varer i to år til. Så realiteten per dags dato er at jeg skal tilbake til Danmark om to uker, forklarer han.

TIng kan skje raskt  Med status som en potensiell norsk landslagsspilller, er sjansen likevel stor for at det blir et klubbskifte før den tid. Lædre Bjørdal har jevnlig dialog med agent Tore Pedersen, som ser på ulike muligheter. 

- Det er naturlig, for jeg har store ambisjoner som fotballspiller, men vi må bare vente og se hva som skjer.

Det har versert rykter om en mulig Viking-retur. Det avkrefter hovedpersonen selv. 

- Viking er en fantastisk klubb, og jeg er imponert over det Kåre (Ingebrigtsen) og Kjell (Jonevret) har fått til, men jeg har ikke hørt noe fra dem. Dessuten har de allerede to veldig gode midtstoppere.

RBK-interesse Dagbladet kjenner imidlertid til at blant andre Rosenborg er interessert i stopperen.

- Vi kommenterer ikke enkeltspillere, er alt RBK-trener Per Joar Hansen vil si til Dagbladet om saken.

- Hvordan vurderer du Lædre Bjørdal som spiller?

- Av respekt for AGF, ønsker jeg heller ikke å si noe om det.

En avklaring rundt Lædre Bjørdals framtid kan likevel komme raskt.

VIL TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Bjørdal ønsker å spille med flagget på brystet igjen, som han gjorde under forrige VM-kvalik.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Bjørdal ønsker å spille med flagget på brystet igjen, som han gjorde under forrige VM-kvalik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer