<strong>HEVDER SEG FEILSITET:</strong> Ivar Koteng mener kveldens forvirring omkring trenertilbudet til Coolen handler om en misforståelse og kaller Ingebrigtsens forklaring om saken for løgn. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
HEVDER SEG FEILSITET: Ivar Koteng mener kveldens forvirring omkring trenertilbudet til Coolen handler om en misforståelse og kaller Ingebrigtsens forklaring om saken for løgn. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rini Coolen ble spurt om Rosenborgjobben før Ingebrigtsens avgang

Fullstendig kaos om Rosenborg-sparking. Kaller Ingebrigtsen uttalelse for løgn

RBKs styreleder Ivar Koteng hevder han er feilsitert og avviser at Rini Coolen ble tilbudt å ta over som trener før Valur-kampen på Lerkendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pressekonferansen i Glasgow tirsdag kveld har ført til forvirring rundt hendelsesforløpet da Kåre Ingebrigtsen i forrige uke ble sparket og erstattet av Coolen på midlertidig basis.

Det er Coolens ulike svar og forsnakkelse i forkant av onsdagens kamp mot Celtic som har fått uklarheten fram i lyset. Nederlenderen sa først at han ble spurt mandag i forrige uke. Det vil si to dager før kampen mot islandske Valur i mesterligakvalifiseringen. Senere gikk han tilbake på det.

Etter pressekonferansen ble Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sitert på følgende i VG da han ble bedt om en oppklaring:

- Coolen fikk jobben en halvtime før Rosenborg mot Valur på Lerkendal. Da styremøtet var ferdig, ble han spurt.

Dette er helt feil, forteller Koteng til Dagbladet. Han mener hele saken er spunnet opp av VG.

- Rini Coolen misforstås når han sier at han ble tilbudt jobben mandag, og det rettet han opp senere på pressekonferansen, men det skriver ikke VG om. Han forklarte at med mandag mente han dagen etter kampdag, og det bryr de seg ikke om, sier Koteng.

Tidligere i kveld har Koteng sagt at han har blitt feilsitert av VG.

- Jeg avtalte onsdag kveld å møte ham neste morgen, og halv ni neste morgen ble han spurt. Akkurat det samme sa jeg til VG, sa Koteng opprørt til TV 2 .

- Vi hadde ikke et styremøte før det. Han (Coolen) rotet med datoen bare, la han til.

- Dette er løgn

Ingebrigtsen fikk beskjed av Koteng om at han var sparket torsdag ettermiddag. Den sparkede suksesstreneren sier til VG at han er blitt fortalt at Coolen fikk RBK-tilbudet mandag 16. juli.

- Rini Coolen ringte meg torsdag kveld og fortalte at han hadde fått tilbud om å trene Rosenborg mandag, altså to dager før kampen mot Valur på Lerkendal, sier Ingebrigtsen, som legger til at han ble overrasket over at nederlenderen sa «mandag».

- Men jeg tenkte ikke så mye over det før noen ba meg se pressekonferansen nå i kveld, hvor det virker som om Ivar Koteng må hjelpe alle med hukommelsen.

Møtt med disse påstandende hevder Koteng at Ingebrigtsen lyver overfor avisa.

– Dette er løgn fra Kåre Ingebrigtsen, sier Ivar Koteng til VG.

Overfor Dagbladet bekrefter Koteng at han mener Ingebrigtsen uttalelse ikke stemmer, men poengterer at han ikke kaller Ingebrigtsen for løgner.

- Kåre kom med den uttalelse ifølge VG. Det jeg sier er at det er feil, det er en løgn, jeg kaller ikke Kåre en løgner, men det han sier stemmer ikke, sier Koteng til Dagbladet.

Ingebrigtsen blir på sin side igjen forbauset over Kotengs reaksjon.

– Det er overraskende at Ivar Koteng kaller dette løgn. At Coolen fikk tilbud om jobben forrige mandag, det har jeg fra flere hold i klubben, inkludert Coolen selv. Så jeg tror heller at Koteng må begynne å snakke med folk i klubben sin, sier Kåre Ingebrigtsen.

Dagbladet har ikke lykkes med å komme i kontakt med Ingebrigtsen i løpet av kvelden.

Motstridende

Dette var det Coolen sa først da han tirsdag kveld ble spurt om når fikk tilbudet om å steppe inn etter Ingebrigtsen:

- Det var forrige mandag, jeg tror det var mandag. Det var i hvert fall tre dager før vi begynte treningen. Klubben tok avgjørelsen om å bytte trener, og spørsmålet var om jeg kunne steppe inn og hjelpe klubben. Det sa jeg ja til.

Senere gikk han tilbake på den uttalelsen. Han fortalte at han ble spurt om å ta over trenerjobben etter Valur-kampen. Det ble starten på en kveld med full forvirring rundt hva som faktisk foregikk på Brakka i forrige uke.

Coolens første oppgave blir å lede RBK i onsdagens bortekamp mot Celtic i jakten på mesterligaspill. Han debuterer på en intim arena som tar over 60.000 tilskuere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer