Fullstendig kaos: Politi stoppet storkamp

Argentina - Brasil ble stoppet fordi fire argentinske Premier League-spillere skal ha løyet da de ankom Brasil.

KAOS: Lionel Messi havnet midt i kaoset i Brasil. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/NTB
KAOS: Lionel Messi havnet midt i kaoset i Brasil. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kampen mellom Brasil og Argentina er utsatt på ubestemt tid. Brasilianske myndigheter stoppet kampen etter seks minutter ved hjelp av føderalt politi, som følge av at fire argentinske Premier League-spillere hadde ankommet Brasil via England.

Det argentinske laget gikk raskt i garderoben og forlot stadion etter en snau time, mens brasilianske spillere ble værende på banen.

«Kampen er utsatt», melder Det søramerikanske fotballforbundet i en pressemelding en snau time etterpå.

DISKUTERTE: PSG-stjernene Lionel Messi og Neymar diskuterte med de utsendte. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/NTB
DISKUTERTE: PSG-stjernene Lionel Messi og Neymar diskuterte med de utsendte. Foto: Amanda Perobelli/Reuters/NTB Vis mer

Det blir opp til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) hva som nå skjer med rivaloppgjøret.

- Som trener må jeg beskytte spillerne mine som de ønsker å deportere. Våre spillere og de brasilianske spillerne ønsket å spille kampen, sier Argentina-trener Lionel Scaloni til TYCSports.

Han mener laget aldri ble informert om at de fire spillerne ikke kunne spille kampen.

- Det gjør meg veldig trist, jeg er ikke ute etter å skylde på noen, det er ikke tiden for det, sier han videre.

Det argentinske laget reiste tilbake til hotellet etter kaoset, mens Brasil holdt en åpen trening på banen i stedet.

Du kan se video av hendelsen da politiet tok seg inn på banen her (Viasat):

Dette er bakgrunnen:

Først kom meldingen om at de fire Premier League-spillerne Emiliano Buendia (Aston Villa), Emiliano Martínez (Aston Villa), Giovani Lo Celso (Tottenham) og Cristian Romero (Tottenham) ville bli kastet ut av Brasil bare timer før nasjonen skulle møte Argentina.

Årsaken er at spillerne beskyldes for å ha løyet til brasilianske myndigheter da de skulle redegjøre for hvilke land de hadde besøkt de siste 14 dagene.

På grunn av smittevern i kjølvannet av coronapandemien, må personer som har vært i England i 14 dagers karantene dersom de skal inn i Brasil.

POLITI PÅ BANEN: Brasiliansk politi skal ha tatt seg inn på banen. Foto: Nelson Almeida/AFP/NTB
POLITI PÅ BANEN: Brasiliansk politi skal ha tatt seg inn på banen. Foto: Nelson Almeida/AFP/NTB Vis mer

De fire Premier League-spillerne skal ikke ha oppgitt at de hadde vært i England, ifølge brasilianske myndigheter, som skriver i en pressemelding at de anser spillerne for å være «en betydelig helserisiko».

Likevel fikk stjernene klarsignal til å spille oppgjøret, fordi CONMEBOL (Det søramerikanske fotballforbundet) skal ha forstått det slik at spillerne var unntatt for reglene, og deretter advart mot at Brasil risikerte poengtrekk dersom de ikke fikk lov til å spille kampen.

Ifølge argentinske Olé skal det føderale politiet ha møtt opp på spillerhotellet til Argentina for å deportere de fire spillerne. I stedet fikk de altså lov å spille den viktige kampen - etter press fra CONMEBOL.

Kampen mellom Brasil og Argentina i VM-kvaliken hadde avspark 21.00 norsk tid. Lo Celso, Martinez og Romero var alle i startoppstillingen til Argentina.

Brasils legemiddeltilsyn (Anvisa) skal ha blitt informert om hendelsen tidligere søndag. Ifølge brasilianske medier skal representanter for Anvisa forsøkt å komme seg til stadion før avspark, men blitt hindret av trafikk.

Så oppsto altså kaoset bare seks minutter ut i kampen, da føderalt politi plutselig tok seg inn på banen sammen med Anvisa.

Brasilianske Globo melder at politiet som tok seg inn på gressmatta skal ha ankommet stadion i nøytrale biler.

Lionel Messi skal være blant de argentinske spillerne som er oppgitt over hele situasjonen. Han skal ha spurt hvorfor myndighetene først i kveld valgte å gripe inn, skriver Globo.

Messi og PSG-stjerna Neymar diskuterte begge med de utsendte fra myndighetene da de stormet banen - til ingen nytte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer