Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fullstendig «knust» etter nye opplysninger

Reagerer sterkt på politiets håndtering av dødsfallet til mannen og dattera, samt de sju andre.

SJOKKERT: Kobe Bryants kone er rystet over politiet som tok bilder av de avdødes levninger og delte de videre. Her fra minnestunden "The celebration of Life for Kobe and Gianna Bryant" i Staples Center 24. februar. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP
SJOKKERT: Kobe Bryants kone er rystet over politiet som tok bilder av de avdødes levninger og delte de videre. Her fra minnestunden "The celebration of Life for Kobe and Gianna Bryant" i Staples Center 24. februar. Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP Vis mer

Vanessa Bryant, enke og mor til Kobe Bryant og dattera Gianna som gikk bort i en helikopterulykke tidligere i år, er fullstendig knust etter de nye avsløringene.

- Dette er en ubeskrivelig krenkelse av menneskelig anstendighet, respekt og av privatlivet hos ofrene og deres familie, sier hennes advokat, Gary Robb i en uttalelse publisert i AP.

Tatt bilder

Los Angeles Times skrev torsdag at betjenter har tatt bilder av de resterende levningene av de avdødes kropper etter helikopterulykken som tok livet av hennes mann, deres 13 år gamle datter og sju andre. Informasjonen skal komme fra en offentlig sikkerhetskilde med kunnskap om hendelsene. Kilden hevder å ha sett en av bildene på telefonen til en annen tjenestemann i en setting som ikke var relatert til etterforskningen.

Det er dette kona reagerer sterkt på. Ifølge nyhetsbyrået AP skal Bryant ha dratt på politikontoret samme dag som dødsfallet og bedt politibetjentene om å ta forholdsregler, nettopp for å forhindre en slik situasjon.

TÅRER: Shaquille O'Neal lot tårene strømme på da han snakket om Kobe Bryant. Video: CNN/TNT. Vis mer

- Det var veldig viktig for henne, da hun ville beskytte ofrene og verdigheten til familiene, sier advokaten videre.

Enka har blant annet bedt om at myndighetene skulle sikre området mot fotografer.

- Den gang forsikret sheriff Alex Villanueva om at alle tiltak ville bli gjort for å beskytte familienes privatliv, og det er vår forståelse at han jobbet hardt for å etterkomme disse forespørslene, sier Robb.

RØRENDE: I etterkant av Kobie Bryants og datteren Giannis dødsfall, har dette intervjuet fra Jimmy Kimmel-show gått viralt. Video: Rødt Kort/ABC. Vis mer

Vil få konsekvenser

Nå forventer Bryant at det vil bli konsekvenser for politiet som valgte å dele bildene videre i en privat setting.

- De skal bli møtt med den hardest mulige disiplinære sak, og deres identiteter skal offentliggjøres for å forhindre at bildene ikke blir formidlet i ytterligere grad, sier advokaten.

Fredag skrev lokalavisa at politikontoret i Los Angeles beordret politiet å slette alle bilder av scenen etter at det kom fram at en betjent hadde vist bildene i en sosial setting på en bar i Norwalk i California.

- FOR LAVT: Basketballegenden Kobe Bryant døde i en helikopterulykke søndag 26. januar. Det var ni mennesker om bord i helikopteret, inkludert Bryants 13 år gamle datter. Alle døde da helikopteret krasjet. Lydopptak viser at piloten ble advart om at helikopteret fløy for lavt sekunder før det forsvant fra radaren. Vis mer

Tidligere i uka kom det også fram at Bryant har gått til sak mot helikopterfirmaet som sto for flygingen, nettopp fordi selve flyturen ble gjennomført i uanstendige værforhold.

Mandag ble det holdt minnestunden for Kobe Bryant og de etterlatte.

Hele Norges coronakart