Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fullstendig kollaps for bakken i finalen

Endte på åttendeplass.

KLAR FOR FINALE: Ole Magnus Bakken tok seg til finale på 10 meters luftrifle-skyting.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLAR FOR FINALE: Ole Magnus Bakken tok seg til finale på 10 meters luftrifle-skyting. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

LONDON / OSLO (Dagbladet): Ole Magnus Bakken sprakk i finalen på 10 meter luftrifle, og endte til slutt på en 8. plass - hele 10,6 poeng bak den rumenske vinneren Alin George Moldoveanu.

Bakken hadde bare tre skudd over 10.0, og endte med det sist i finalen.

Tetstriden i finalen ble en nervepirrende affære. Moldoveanu ledet tidlig, men ble forbigått av den italienske storfavoritten omtrent halvveis i finalen. Campriani så ut til å vinne komfortabelt, men på skudd åtte og ni skjøt han under 10 og Moldoveanu rykket da forbi.

Rumeneren ventet lenge på sitt siste skudd, men da det først kom var det godt nok til å vinne OL-gull med 0,6 poengs margin.

Imponerende kvalik Bakken traff blink med sine første 51 skudd, men på hans 52. skudd traff han sin første nier. Han traff også nieren på de to siste skudda, og endte med 597 poeng etter kvaliken.

Det var godt nok til en 6. plass, og en plass i finalen.

I kvalifiseringen skjøt utøverne 60 skudd, stående fra 10 meters hold. De åtte beste går videre til finalen.

Italiensk seier i kvaliken Italienske Niccolo Campriani vant kvalifiseringen. Han traff bare en nier, og avsluttet med 599 poeng.

I finalen, som skytes i gang klokka 1315, skal det skytes 10 skudd der utøverne skyter ett skudd om gangen på én blink. En dommer sier «fyr!» og utøveren har da 75 sekunder på seg til å skytre.

En tar med seg poengene fra kvaliken til finalen. I finalen måler en imidlertid poeng med desimaler, og makssum for et skudd er 10,9 poeng. En kan altså få maks 109 poeng på ti skudd i tillegg til kvalikresultatene.

Are Hansen var ikke blant de beste. Han skjøt 594 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media