Håndball-VM: Norge - Kazakhstan

- Fullstendig kontroll

For to år siden måtte Norge ta til takke med en skuffende fjerdeplass i VM. Nå kan det seiersvante landslaget slå tilbake.

SEIER: Norges Trener Thorir Hergeirsson ble vitne til en komfortabel seier. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
SEIER: Norges Trener Thorir Hergeirsson ble vitne til en komfortabel seier. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Kasakhstan 46-18 (24-10)

I første VM-kamp ventet Kasakhstan for Norge og som forventet ble motstanderen ingen målestokk.

Norge fikk riktignok en dårlig start, men oppgjøret ble fort av det komfortable slaget for Thorir Hergeirssons utvalgte. Til pause ledet Norge 24-10.

De norske håndballjentene fortsatte i andre omgang og ga seg ikke før poengtavla viste 46-18 i Norges favør.

- Jeg er absolutt fornøyd, det er greit å være i gang. Alle har fått bidratt og scoret mål, så det er veldig bra, sa Nora Mørk til Viaplay etter seieren.

- Dere visste lite om motstanderen før kamp?

- De har en helt annen rytme og spiller veldig sakte. Men for all del vi er mye bedre enn dem og det synes veldig godt, fortsatte Mørk.

Nå venter Iran og Romania for Norge som er forhåndsfavoritt i Gruppe C. Tidligere på kvelden hadde Romania få problemer mot Iran og kunne feire 39-11 seier.

Dominans

Slurv fra de norske jentene i Castellón sørget for at Kristina Stepanova kunne gi Kasakhstan ledelsen. Norge måtte nesten vente fire minutter før de fant veien til nettmaskene, men Marit Røsberg Jacobsen var iskald alene med målvakt.

Like etter tok Kasakhstan en overraskende ledelse på nytt. Den svake åpningen skapte heldigvis ikke trøbbel for Norge, og Kari Brattset Dale sørget for at kampen var snudd før kampuret rundet seks minutter.

Herrem, Mørk og Oftedal sørget deretter for en komfortabel ledelse.

Etter 20. minutter ledet Norge 17-6 og Iulia Poilova i Kasakhstan-buret sto uten én eneste redning.

Da dommerteamet blåste for pause ledet Norge 24-10.

- Norge har fullstendig kontroll på oppgjøret, var beskjeden fra Gunnar Pettersen i kommentatorboksen.

STJERNE: Stjernespiller Nora Mørk under VM-kampen i gruppespillet mellom Norge og Kazakhstan.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
STJERNE: Stjernespiller Nora Mørk under VM-kampen i gruppespillet mellom Norge og Kazakhstan.Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

I andre omgang tok det bare et par sekunder før den norske dominansen fortsatte. Henny Reistad, Røsberg Jacobsen og Herrem viste klasse, og ledelsen økte gradvis.

Spesielt målet til Nora Mørk servert av Camilla Herrem falt i smak. Stjernene vartet nemlig opp med en dobbeltflyver.

- Nå viser de klassespill og leker seg, sa kommentator Peder Seierstad.

Etter tre kvarter på parketten var den norske ledelsen på hele 20. mål. Til slutt kunne håndballjentene smile for 46-18 seier. De to tidligere møtene mot Kasakhstan har også endt med norsk seier, 35-19 og 40-19.

Norges toppscorere: Hovden (7), Herrem (6), Jacobsen (5), Dale (5), Solberg (5), Reistad (4) og Oftedal (4).

- Det er min fjerde landskamp, så jeg kjenner fortsatt på nervene. Det var veldig gøy, sa toppscorer Hovden etter kampen.

Rutinert

Camilla Herrem (35) spiller sitt 17. internasjonale håndballmesterskap på rad.

Sola-spilleren fikk sin landslagsdebut tilbake i 2006 mot Sverige. Herrems 15 år på landslaget har resultert i 13. mesterskapsmedaljer.

Herrem har scoret 28 mål på sine fire siste landskamper før VM. Mot Kasakhstan leverte hun fra første kast og etter ti minutter hadde hun tre fulltreffere.

Venstrekant Herrem ga seg ikke før hun hadde plassert seks baller i nettet, men Sanna Solberg-Isaksen fikk spilletid i samme posisjon, så Herrem kunne nok fort notert seg for flere scoringer.

Etter kampen ble Herrem kåret til banens beste av både juryen i Spania og de norske TV-seerne.

- Det er deilig å få flere kontringsballer å jobbe på og det var gøy å se mesterskapsdebutantene gripe muligheten, sa Herrem etter seieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer