VISTE VERDENSKLASSE: Danske Mikkel Hansen. Foto: NTB Scanpix / Fredrik Hagen
VISTE VERDENSKLASSE: Danske Mikkel Hansen. Foto: NTB Scanpix / Fredrik HagenVis mer

Nordisk finale mellom Norge og Danmark i håndball-VM:

Fullstendig overkjørt av Danmark: - Blytungt

Danmark var flere nummer for store for Norge i VM-finalen i Herning.

  • Norge - Danmark 22-31 (11-18)

HERNING (Dagbladet): Takk for innsatsen, håndballgutta!

Norge tapte VM-finalen mot Danmark foran 15 000 tilskuere. Dermed ble det dessverre en gjentakelse av finalen for to år siden, den gang mot Frankrike. Det norske laget reiser hjem med et nytt VM-sølv etter 20 dager med heroisk innsats.

Dette ble Danmark sitt første VM-gull i et håndballmesterskap noensinne, og det på hjemmebane.

En naturligvis skuffet Christian Berge møtte pressen etter kampen.

- Det er alltid tungt å tape håndballkamper, men Danmark var mye bedre enn oss. Vi ser slitne ut og fikk trøbbel underveis. Gutta skal få lov til å være litt skuffa nå.

- Jeg er stolt av prestasjonene frem til det her. Vi kunne alltids gjort noe annerledes, men i dag var Danmark virkelig gode, konkluderer Berge.

- Blytungt

Danskene har vært fantastiske i årets mesterskap, og Norge visste at de måtte spille sitt livs kamp for å ha en sjans på gullet.

Skuffelsen ble derimot stor da Danmark viste fullstendig klasseforskjell.

Da det var omtrent et kvarter igjen av kampen, tok Christian Berge time out og beskjeden var enkel.

- Hold ut!

Norge hadde rett og slett store problemer med å holde følge gjennom hele kampen. Viasats kommentatorer, Daniel Høglund og Kristian Kjelling, mente det måtte til et mirakel til dersom Norge skulle klare å snu kampen etter pause. Da hadde Danmark fått ei luke på sju mål.

De norske profilene sleit med å få ballen bak danske Niklas Landin, som kanskje har stått fram som mesterskapets beste målvakt. Mikkel Hansen viste muskler, og var til tider svært vanskelig å stoppe.

- Lekestue, meldte danske Ekstra Bladet underveis i kampen.

Danmark hadde en treffprosent på nærmere 70 prosent, mens Norge var nede i 45 prosent. Stang ut for Norge, altså.

- Det er rett og slett blytungt. Vi er i ferd med å bli fullstendig utklasset av Danmark, sier Høglund.

Fullstendig overkjørt

Trøkket var skyhøyt, både på banen og tribunen da dommeren blåste i gang kampen i Herning. Norge fikk derimot den verst tenkelige start på kampen da danske Mikkel Hansen ble tildelt straffekast i første minutt. Vertene fortsatte å holde trøkket oppe, og rullet opp med flere praktangrep. Norge ble til tider fullstendig overkjørt i første omgang.

Lagene gikk til pause på stillingen 11-18 til Danmark i en omgang hvor Norge sleit med å tette igjen bak. Danskene viste verdensklasse i angrepsspillet. Viasats kommentatorer var til tider sjokkert over hvor bra det var.

Lagene gikk til pause på stillingen 11-18 til Danmark.

- Vi må begynne bakover og stå tettere sammen. Det er veldig tøffe dueller, spesielt mot Hansen. Vi må stå imot de duellene, løpe mot duellene, løpe og score mer mål, konkluderer assistenttrener Børge Lund i pausen.

Gledelig nyhet

Magnus Abelvik Rød sjokkerte hundrevis av nordmenn da han viste store smerter i kneet etter duellen som oppsto under fredagens kamp.

Rød har vært en av Norges største profiler i mesterskapet i Danmark, og det ville vært et stort nederlag om han måtte stå over kveldens finale. Heldigvis viste ikke ultralyd og MR-undersøkelsen noe muskelavrivning, og unggutten sto derfor klar til dyst søndag kveld i Boxen i Herning.

Abelvik Rød fikk derimot lite å bidra med i en kamp for både han og lagkameratene ble hardt straffet av Danmark. Naboene i sør ble rett og slett flere hakk for store.