NUMMER TO: Martin Kaymer var i en klasse for seg i US Open i helgen og vant med det sin andre Major-tittel i golf.Foto: REUTERS/Robert Galbraith/ NTB Scanpix
NUMMER TO: Martin Kaymer var i en klasse for seg i US Open i helgen og vant med det sin andre Major-tittel i golf.Foto: REUTERS/Robert Galbraith/ NTB ScanpixVis mer

Fullstendig overlegen tysker i US Open

Martin Kaymer vant med åtte slag.

Tyske Martin Kaymer var ustoppelig og vant klart US Open i golf i natt. Han sikret sin annen majortriumf åtte slag foran norskamerikanske Erik Compton.

Kaymer hadde fem slags ledelse før den fjerde og siste runden, og han var aldri truet på Pinehurst-banen i North-Carolina. 29-åringen brukte 69 slag på runden.

Med seieren kom tyskeren inn på en eksklusiv liste. I likhet med Tiger Woods, Ernie Els, Rory McIlroy og Seve Ballesteros har Kaymer vunnet mer enn én majortittel og vært rangert som verdensener før fylte 30 år.

- Det er veldig vanskelig å sammenligne seg selv med slike legender. Bare å vinne én major ser bra ut på CV-en din, men å vinne to betyr så mye mer, sa Kaymer.

Mot alle odds 34 år gamle Erik Harald Høie Compton, som er født og oppvokst i Florida med mor fra Haugesund og amerikansk far, brukte tre slag mer søndag og endte dermed på delt andreplass sammen med landsmannen Rickie Fowler.

Mens Kaymer brukte 271 slag på de fire rundene, brukte Compton og Fowler 279.

- Hvis jeg aldri skulle spilt mer golf i resten av mitt liv, så har jeg i alle fall markert meg i sporten med denne prestasjonen, sa Compton.

For Compton var turneringen en seier på mer enn én måte. Norskamerikaneren ble født med en sykdom i hjertemuskelen og gjennomgikk sin første hjertetransplantasjon alt som 12-åring.

- Gi aldri opp I 2008 måtte han gjennomgå nok en hjertetransplantasjon, uten at han ga opp golfkarrieren av den grunn.

- Jeg har vært nede to ganger og trodd at jeg aldri ville komme meg ut av huset. Nå har jeg akkurat blitt nummer to i US Open. Jeg tror ingen hadde trodd at dette ville være mulig, inkludert meg selv. Du skal aldri avskrive deg selv, ikke gi opp, sa norskamerikaneren.

Comptons spesielle historie har skaffet ham mange beundrere og mye presseomtale i USA.

(NTB)