Fullt brudd i forhandlingene om landskampen

Håpet brast for 400 000 husstander.

PÅ MAX: Kveldens landskamp mot Irland blir sendt på den nye kanalen Max. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX
PÅ MAX: Kveldens landskamp mot Irland blir sendt på den nye kanalen Max. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIXVis mer

Direkte 20.45: Følg Irland - Norge i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Det er ikke lenge igjen til kampstart i Dublin, hvor Norge skal møte Irland i årets siste landskamp.

Oppgjøret skal vises på den nystartede TVNorge-kanalen MAX, men det er ikke alle som har den tilgjengelig.

Distributøren Get har ikke kanalen i tilbudet sitt, men de forhandlet lenge med TVNorge-ledelsen om å få den inn i pakka.

400 000 kunder - Vi er ikke kommet til enighet. Om det blir landskamp å se hos oss i kveld er foreløpig helt åpent, sa direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby, til rb.no tidligere i kveld.

Get har i overkant av 400 000 husstander koblet til sitt nettverk.

Tre kvarter før kampstart fikk Dagbladet bekreftet at forhandlingene ble avsluttet.

- Det ble fullt brudd i forhandlingene. Get har også tatt av FEM og The Voice, skriver kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen.

Fotballkanal - Get har tilbudt TVNorge å ha sine kanaler i grunntilbudet til alle kunder, til en pris tilsvarende det andre kanaler i grunnpakken koster. Get har dessuten tilbudt TVNorge å legge kanalene sine enkeltvis utenfor grunnpakken som «a la carte»-kanaler. På den måten kan den enkelte forbruker selv velge hvilke kanaler de ønsker tilgang til, og TVNorge kan selv sette prisen på disse, opplyser Get i en pressemelding.
 
Distributøren og kanalen klarte ikke komme til enighet.

- Dessverre ønsker ikke TVNorge noen av disse løsningene. TVNorge krever i stedet at Get må kjøpe alle selskapets kanaler samlet, og distribuere disse gjennom grunnpakken til en pris Get ikke kan forsvare overfor sine kunder, skriver Get.

Tidligere i dag ble det kjent at MAX overtar tippeligarettighetene NRK har hatt, og de skal vise én kamp hver runde de neste to åra.

- Med denne fotballavtalen får vi en drømmestart for MAX. Vi skal servere norsk toppfotball ukentlig de neste to årene, og det gjør MAX til en viktig kanal. Dette er rett og slett litt stort for en liten gutt som MAX, sier TVNorge-direktør Harald Strømme i en pressemelding.

• Usikker på hvordan du får sett kampen? Slik mottar du MAX-signaler