Skiskyting:

Fullt hus for både Bjørndalen, Hegle Svendsen og Thingnes Bø. Kun én av dem kom på pallen

Så lyst ut. Så kom storfavoritt Fourcade.

KUN THINGNES BØ: Både Ole Einar Bjørndalen (t.v), Johannes Thingnes Bø (t.h) og Emil Hegle Svendsen fikk fullt hus. Dessverre gikk det ikke helt veien for de norske i sporet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KUN THINGNES BØ: Både Ole Einar Bjørndalen (t.v), Johannes Thingnes Bø (t.h) og Emil Hegle Svendsen fikk fullt hus. Dessverre gikk det ikke helt veien for de norske i sporet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid mente dette var dagen å slå suverene Martin Fourcade, når de norske skiskyttergutta i dag skulle ut i 10 km sprint i skiskyting i Pokljuka i Slovenia.

Og det så lyst ut da Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og Johannes Thingnes Bø hadde fullt hus på samtlige skytinger.

- For et superlag vi har, utbrøt NRKs kommentatorer da Hegle Svendsen fikk full treff på siste runde.

Men Fourcade var sterkest i løypa, og tok førsteplassen foran norske Thingnes Bø, som har ligget sjuk hele uka.

- Jeg er ganske fornøyd. Jeg fikk ti treff og gikk det jeg hadde. Jeg har vært syk hele uka og hadde lyst til å prøve meg, men jeg kjenner jeg går for halv maskin. «Uheldigvis» traff jeg fem på første, og da måtte jeg fortsette. Da jeg traff på siste fem måtte jeg bare satse alt, sa Thingnes Bø til NRK etter målgangen.

- Jeg hadde vunnet om jeg hadde vært frisk, la han til.

- I dag var det bare smerte

Fourcade tok med dagens seier sin aller første sprintseier i Pokljuka, og var veldig fornøyd med seieren.

- Jeg hadde bestemt meg for å starte rolig, men jeg var ikke redd for Johannes' tid. Jeg visste jeg kom til å ta ham igjen, sa franskmannen til NRK da seieren var sikret.

Han hadde hatt en dårlig følelse i kroppen før rennet, men mener det er en følelse man gjerne vil ha i kroppen dersom man kjemper om å vinne.

- I dag var det bare smerte. Jeg måtte kjempe. Det er ikke en følelse jeg liker, men det var positiv smerte og det ga mersmak.

- Drømmeserie

Ole Einar Bjørndalen var først ut av de norske som nummer ni. Emil Hegle Svendsen gikk ut som nummer 18, Johannes Thingnes Bø som nummer 21.

- For en drømmeserie av Ole Einar Bjørndalen! Nå får vi se om han har spart på noen krefter. Kanskje han kan kjempe om en pallplass, utbrøt NRKs kommentatorer i gledesrus da Bjørndalen traff på alle blinkende på den stående skytingen.

Bjørndalen fikk en god tid da han kom i mål etter 23:43,1. Men Thingnes Bø og Hegle Svendsen var begge foran og dyttet skiskytterlegenden ned på lista. Den store spenningen skulle likevel bli om Anton Shipulin og Martin Fourcade kunne hamle opp med de norske tidene.

Sistnevnte kom til slutt inn 12,4 foran Thingnes Bø, mens Shipulin kapret tredjeplassen, drøye to sekunder etter Thingnes Bø.

- Det var veldig bra skyting, og bra ski. Jeg følte meg litt tung og fikk ikke nok fart, litt dau. Resultatmessig er det ok, men det er mye jeg mangler føler jeg, sa Bjørndalen til NRK etter målgang.

Til slutt ble Hegle Svendsen nummer fire, Bjørndalen nummer sju.

- Et hardt løp

Bjørndalen mener ikke det er den hardeste løypa han har gått sprint i, men at det er lange, seige bakker i Pukljoka.

- Og en utforkjøring man ikke får gitt så mye i. Nå har jeg jeg klart bedre utgangspunkt i jaktstarten enn sist, så jeg må skyte null og ha en del å gå på i siste runden, fortsatte skiskytterkongen.

Også Hegle Svendsen var fornøyd med dagens renn.

- Jeg synes det går framover, det er deilig å kjenne. Det var et hardt løp i dag, og jeg har litt igjen. Jeg synes jeg pressa bra, men mangla litt, sa Hegle Svendsen til NRK.

- Skuffende åpning

Litt senere i rennet kom Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard og Henrik L'Abee-Lund, som henholdsvis nummer 36, 81 og 103.

Birkeland fikk én bom, og kom i mål på tiden 1:30,7. Bjøntegaard gikk svært godt, men etter to bom falt han nedover lista.

Dermed var håpet at L'Abee Lund skulle kline til, men han var drøye 16 sekunder bak Fourcade inn på første skyting. Uheldigvis bommet han på siste, og dermed var det så å si umulig for L'Abee-Lund å kjempe seg inn på pallen.

PS: Kvinnene går 14.10 i dag. Lørdag er det jaktstart i Pokljuka, mens det søndag er stafett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer