Fullt hus

Halvard Hanevold (32) skyter som en gud, men går med lim under skia. Likevel tok han fjerdeplass i går. Årsaken: En liten justering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hanevold var en av bare fire som skjøt feilfritt under gårsdagens 20 kilometer i Pokljuka. Aldri før har han vært sikrere på stående skyting, og grunnen er enkel.

- Jeg har skutt med høyrearmen litt høyt, og det har medført at jeg har vært utsatt for ukontrollerte bevegelser når jeg har skutt, sier Hanevold, som alltid har vært god på liggende skyting.

Han er krass mot seg sjøl etter tankevirksomheten som ledet til endringen i sesongoppkjøringa.

- Det er egentlig talentløst at jeg ikke har tenkt på dette før, men jeg har i alle fall aldri vært så sikker på skytinga som nå, sier 32-åringen til Dagbladet.

Likevel var han så mye som 47,5 sekunder bak vinneren, russeren Pavel Rostovtsev.

Mer å gå på

- Langrennet var som forventet, men langt fra fort nok. Jeg skulle gjerne vært på pallen, men føler jeg har en del å gå på, sier Hanevold.

I februar skal han forsvare OL-gullet på langdistansen fra Nagano, og landslagssjef Erlend Slo kvik er ikke bekymret.

- Halvard har bevisst trent mye, og er ikke i form fysisk ennå. Det kommer, sier landslagssjefen.

Nå venter stafett i morgen, og jaktstart på søndag. Deretter uker med godtrening i Anterselva.

Finne seg sjøl

Der forventer Slokvik at også Hanevolds romkompis Ole Einar Bjørndalen finner tilbake til seg sjøl.

- Ole Einar trenger trening og ro for å prestere jevnt på et høyt nivå, er sjefens konklusjon. I går ble det 17. plass og seks tilleggsminutter. Også Egil Gjelland var blant de fire suverene på standplass, men endte på 9. plass.

<B>JULENISSEN:</B> Halvard Hanevold måtte justere høyrearmen på skytebanen. I går ga det resultater med bare blinkskudd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer