Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Fullt kaos rundt Brækhus: Byttet ut treneren rett før kampen

Slik forklarer bokseren den plutselige forsvinningen til Lucia Rijker.

HISTORISK KAMP: Cecilia Brækhus forklarer hvorfor hun byttet tilbake til Johnathon Banks. Video: NTB Scanpix Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Cecilia Brækhus (36) vant ikke publikums hjerter etter seieren over Kali Reis i USA søndag morgen. I stedet mottok hun pipekonsert. Publikum i Los Angeles mente Reis var den egentlige vinneren av fighten.

Før kampen bidro Brækhus med full forvirring blant ekspertene. De siste fire ukene er hun blitt trent av den tidligere nederlandske toppbokseren Lucia Rijker (50). Forklaringen var at Johnathon Banks - han som vanligvis har trent henne - er opptatt med den svenske bokseren Adrian Granat.

Brækhus og Rijker har brukt den siste uka til å skryte uhemmet av hverandre. De har ligget i hardtrening i Santa Monica utenfor Los Angeles. Men da Brækhus entret ringen i StubHub Center, var ingen Rijker å se. Derimot dukket Banks opp. Han hadde flydd inn til Los Angeles samme morgen. Bokseeksperter skjønte lite.

LÆRER OG ELEV: Cecilia Brækhus og Johnathon Banks forklarte hva som hadde skjedd på pressekonferansen etter kampen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LÆRER OG ELEV: Cecilia Brækhus og Johnathon Banks forklarte hva som hadde skjedd på pressekonferansen etter kampen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Brækhus har gjort et trenerbytte i siste liten. En gang mellom fredag og lørdag har hun byttet ut Rijker og hentet inn Johnathon Banks, hennes tidligere trener, skrev boksejournalist Dan Rafael på Twitter.

- Hun kommer ikke med noen begrunnelse, skrev andre.

Indre uro

Slik Dagbladet forstår det skal Brækhus ha blitt urolig for noen dager siden. Kampen i StubHub Center - foran et kresent boksepublikum - var en massiv oppgave. At Banks ikke var til stede, skapte utrygghet.

Etter seieren over Reis bidro Brækhus selv til en oppklaring:

- Johnathon og jeg har jobbet sammen i lang tid. I starten kunne han ikke være her, han var i Europa, forteller hun.

- Lucia (Rijker) var så snill at hun kunne steppe inn. Men på kampkvelden sa magefølelsen min at jeg trengte noen jeg kjente. Hvis noe skulle skje, var det viktig at noen som kjente meg var der.

BYTTET UT: Lucia Rijker (til høyre) har trent Cecilia Brækhus de siste fire ukene. Men under kampen var hun ikke å se i ringen. Foto: NTB scanpix
BYTTET UT: Lucia Rijker (til høyre) har trent Cecilia Brækhus de siste fire ukene. Men under kampen var hun ikke å se i ringen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Brækhus fortsetter:

- Jeg synes det var en riktig avgjørelse. Jeg lytter alltid til magefølelsen. Når du er oppe i ringen, er du alene. Du må stole på deg selv. Magefølelsen min sa at jeg måtte ha Johnathon der på kampkvelden.

Komfortabel

- Hvordan reagerte Rijker på dette?

- Hun var komfortabel med det. Hun er en fantastisk person. Hun forsto hele situasjonen. Hun har vært bokser selv og kjenner gamet.

Banks sier:

- Cecilia og jeg har ikke mistet kontakten. Hun ringte meg og sa at det føltes rart at jeg ikke var der. Innenfor idrett er det vanskelig å finne den ene som tar deg til det neste nivået.

- Når kom du til Los Angeles?

- Samme morgen.

Fornøyd

Brækhus var strålende fornøyd etter seieren. Hun vant med sifrene 97-92, 96-93, 96–93.

For første gang ble en kvinnelig boksekamp vist direkte på TV-kanalen HBO. Men skal vi dømme etter reaksjonene fra publikum, tok ikke Brækhus USA med storm.

To ganger hadde Kali Reis sin norske motstander på gyngende grunn. Brækhus måtte ta telling for første gang i karrieren. Brækhus var i sum best, men publikum mente Reis hadde den mest overbevisende boksinga.

- Hvordan reagerer du på at du ble pepet på?

- Det bryr jeg meg ikke om. Jeg har fått så mye tilbakemeldinger på at det var en fantastisk kamp. Det er den første kvinnelige boksekampen på HBO. Alle er egentlig superhappy, sier Brækhus.

Hvem hun skal samarbeide med i framtida synes uklart. Det som virker klart, er at hun trolig også bokser neste kamp i USA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media