Fullt kjør med to V75-favoritter

Asbjørn Mehla er kjent som kongen av Klosterskogen. Han er usedvanlig optimistisk foran V75-omgangen på hjemmebanen lørdag.

Se Bengts travtips• Her er sjansen til å vinne 46 millioner!

Straight Ås (V75-4) og Sørmin (V75-7) sørger for de sikreste seierssjansene for hjemmekusk Asbjørn Mehla.

- Straight Ås imponerte meg veldig i seiersløpet sist. Da var han knallbra. Han er ikke noen kanon fra start, men han er ganske hyggelig ut. Det er ikke helt umulig at vi kan forsvare teten. Og jeg kjører skikelig fra start. Han pleier å gå med draskylapper, men kommer kanskje ut med hele skylapper denne gangen. Klart, han kan være litt variabel, men jeg tror på en hyggelig seierssjanse.

- Jeg tror vi kan lede hele veien, er beskjeden til spillerne fra den dyktige kusken.

- Sørmin har gjort alt riktig og vunnet i begge sine starter i år. Jeg har ingenting å utsette på hesten. Han var meget god i seiersløpet på Bjerke sist etter lang pause. Han kommer fra dyktige hestefolk som alltid har han i topp orden, når han kommer til start. Oppfører han seg som han har gjort, skal vi ha en fin vinnermulighet.

Han fortjener å være favoritt, sier Asbjørn Mehla.

Sørmin er en seiersmaskin av de sjeldne. Moe Odin-sønnen har vunnet seks av sju starter så langt i karrieren, og er i fin utvikling. Med gode baneforhold på Klosterskogen kan det bli tungt for tilleggshestene å innhente Sørmin som starter 20 meter foran. Vi tror han legger på til sin tredje strake seier for året.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesiell baneprofil

I LEKEGRINDEN. Asbjørn Mehla er i egen lekegrind, når V75-løpene går på Klosterskogen. Han kjører begge Dagbladets V75-bankere. Foto: HESTEGUIDEN.COM
I LEKEGRINDEN. Asbjørn Mehla er i egen lekegrind, når V75-løpene går på Klosterskogen. Han kjører begge Dagbladets V75-bankere. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Hvordan legger du opp taktikken på en spesiell bane som Klosterskogen, som har såkalt siste indre, Asbjørn Mehla?

- Nei, det er egentlig ikke noen spesiell taktikk i forhold til andre baner, synes jeg. Man må vurdere hvor speedig hest man sitter med selv.

- Så det er ikke snakk om å dra unna i siste sving?

- Nei, ikke nødvendigvis. De andre får jo sjansen uansett på siste indre. Så jeg synes ikke forskjellen er så stor, sier kuskeveteranen som kjenner Klosterskogen bedre enn noen.

Asbjørn Mehlas vurdering av øvrige oppsitt:

- Pearlchip (1.løp) er det en premie som gjelder for.

- Norborg (V5A-1) er en hest med stor kapasitet. Han feilet sist jeg kjørte ham. Jeg har ingen kontroll på dagsformen. Han kan være en outsider.

- Sierra Man (V5A-2) er ute i ulvelag, og vi må håpe på en premie.

- Sierra Va Bene (V75-1) skal jeg kjøre for Alexander Heisholt. Vi er fornøyd med en bra premie.

- Trym (V75-2) er en bra hest. Spor åtte bak bilen passer ham bra. Da stiger sjansen for feilfri avgang. Han kan være verdt en strek på bred gardering.

I lørdagens V75-omgang på Klosterskogen kan en alenevinner vinne utrolige 46 millioner kroner.