Fullt rush rundt Sigurd

ISTANBUL (Dagbladet): Tre kvarter før midnatt, tyrkisk tid, åpnet døra fra grønn sone seg - og der sto han: Sigurd Rushfeldt - tyrkernes store skrekk. I de neste minuttene utspilte det seg til dels heftige mann-mot-mann-dueller blant et trettitalls lokale pressefolk i jakta på et par ord fra tremålsscoreren.

Sigurd sa følgende til Dagbladet på Værnes noen timer tidligere:

- Jeg venter meg et voldsomt kjør der nede. Kanskje mer enn jeg noen gang har vært borti. Det er bare å forberede seg.

Men da hadde Sigurd kampen i tankene. Ikke ankomsthallen.

I hvert fall så det ikke slik ut da han i vanlig stil slentret ut av passkontrollen med blikket i gulvet og tankene i et eller annet pensum.

Ankomsthallen liknet plutselig en miniputtkamp av relativt voksne menn. Men Sigurd forholdt seg til det smule hysteriet og alle de gebrokne henvendelsene med omtrent samme ro og presisjon som han har hatt på fotballbanen denne sesongen.

Med et stort unntak av cupfinalen mot Stabæk. Da kom Sigurd til en halv avslutning. Den påfølgende natta ble som alle andre etter en tøff fotballkamp:

  • Søvnløs og tankefylt.

- En tenker på hva en kunne gjort annerledes, sier Sigurd.

- Og det var?

- Jeg blir for mye feilvendt. Alle norske lag vet hvordan vi spiller, og de fleste er flinke til å ta forholdsregler. De legger seg bakpå, og jeg blir løpende for mye med ryggen mot mål.

Misliker

Det har skjedd mange ganger denne sesongen. Men som oftest har Sigurd dundret inn et mål eller tre likevel. Men lite annet. Og i de få kampene det ikke har skjedd, så har totalinntrykket ofte vært direkte dårlig.

- Ja, det er blitt sånn at det i veldig stor grad står og faller på scoringene, innrømmer han.

Og liker det ikke helt. Han savner litt større bevegelsesfrihet. Han hadde det i fjorårssesongen, da han og Harald Brattbakk vekslet om å være den sentrale spissen.

- Det passet meg bra. Jeg misliker å stå og stange. Jeg kunne godt tenkt meg litt større fleksibilitet. Problemet er vel at vi ikke har spillertyper som Brattbakk, sier Sigurd.

Rosenborg-trener Trond Sollied påpeker at Rushfeldt ikke har innskrenket bevegelsesfrihet på banen.

Sleit kraftig

- Det er ingen ting som er opplest og vedtatt i forhold til dette. Men poenget er at Sigurd er best når han opererer sentralt. Da blir han også mest involvert. Han kan bli litt passiv, sier Sollied.

Han er heller ikke enig med folk flest som hevder at Rushfeldt var fryktelig i cupfinalen.

- Sigurd vant mange dueller. Problemet var det som skjedde rundt ham.
Underforstått: Det som ikke skjedde rundt ham.

I morgen må det skje masse. Det er kanskje ikke så mange som husker at Rosenborg sleit kraftig mot Galatasaray i Trondheim inntil Sigurd scoret tre på rappen. Uansett var oppgjøret for to uker siden et lite signal om at Rosenborg har mistet litt av piffen.

Så er det bare å legge til inntrykket du sitter igjen med fra søndagens cupfinale.

Kanskje dette: At resultatet ikke var rettferdig, men at Rosenborg også var et godt stykke unna toppslag.

Utmerket

Tyrkiske aviser fokuserte i går utelukkende på Rushfeldt av enkeltspillere på Rosenborg. Det er Sigurd forberedt på. Og det passer Trond Sollied utmerket.

- Det betyr at vi har satt oss i respekt, og at Galatasaray havner i et dilemma. De må slippe seg løs framover, samtidig som de er ekstra oppmerksomme på Sigurd, sier Sollied.