Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fullt VM-kaos: Engelskmennene trakk ut i gatene etter å ha sikret semifinalebillett

Nå har England tro på VM-suksess. Landslagssjef Gareth Southgate oppfordrer fansen til å nyte øyeblikket.

JUBELEN I TAKET: I Shoreditch i London var det stappfullt med engelskmenn som så kvartfinalen mot Sverige. Da 2-0-seieren og Englands første semifinale på 28 år var et faktum, sto jubelen i taket. Video: Marthe Ihle Vis mer

LONDON (Dagbladet): England var klart best og tok seg fortjent til VM-semifinale i oppgjøret mot Sverige lørdag. Onsdag møter Three Lions vinneren av oppgjøret mellom Russland - Kroatia.

Forrige engelske VM-seier kom i 1966. I ettertid har innbyggerne på balløya sett sine utvalgte ryke på skuffelse etter skuffelse i mesterskapssammenheng. Derfor er det en real opptur at England er i semifinalen. Sist var i 1990 - altså 28 år siden.

Dagbladet overvar kampen i London, der stemningen sto i taket da det gikk opp for engelskmennene at det blir semifinale. Alle er klare i sin sak: Nå er det Englands tur til å bli verdensmester.

«Football´s coming home»

Da det begynte å dra seg mot fem minutter på overtid, sang engelskmennene på de velkjente strofene fra EM i 1996, VM-låta fra da mesterskapet ble spilt i nettopp England. Også da ventet hele nasjonen ventet på at VM-trofeet snart skulle komme «hjem».

Nå er håpet for alvor tent igjen.

TRAFIKKAOS: Feirende engelskmenn sperret gatene i London lørdag ettermiddag. Foto: Marthe Ihle
TRAFIKKAOS: Feirende engelskmenn sperret gatene i London lørdag ettermiddag. Foto: Marthe Ihle Vis mer

Så trakk engelskmennene til gatene, der de fortsatte den elleville feiringen. De sang og jublet. I bydelen Shoreditch samlet engelskmennene seg midt i veien, noe som skapte totalt trafikkaos.

Ifølge The Independent var det lignende scener over hele landet. Ifølge avisa meldte Transport for London (TfL) om sperrede veier flere steder i hovedstaden.

Oppfordrer til feiring

Landslagssjef Gareth Southgate (47) er mannen bak Englands VM-opptur. I åttedelsfinalen ledet han «Three Lions» til sin første seier i en straffesparkkonkurranse noensinne i VM-sammenheng.

IMPONERER IKKE: England slo Sverige 2-0 og er klare for sin første VM-semifinale siden 1990. Angrepsspillet er derimot ikke noe å skryte av, ifølge Dagbladets kommentator Esten O. Sæther. Programleder er Øyvind Godø. Vis mer

- Jeg håper alle der hjemme nyter kvelden, for det er ikke ofte dette skjer. Det er en utrolig følelse, sier landslagssjefen til BBC.

Det var Dele Alli og Harry Maguire som scoret målene som sendte England til semifinale.

- Det er en stor seier for laget, og vi skylder fansen dette. De har trodd på oss. Det er fint å score ved anledninger som dette. Det er en utrolig følelse, sier Dele Alli til BBC.

Semifinalen spilles onsdag kveld.