Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Funaki kunne falt to ganger

INNSBRUCK (Dagbladet): 33 dager før OL i Japan er norsk hoppsport helt på bånn. Selv om den suverene Kazuyoshi Funaki (22) hadde falt i begge hoppene, ville han slått beste nordmann i Bergiselbakken i går. - Dette går rett og slett ikke an, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På to hopp i går fløy Funaki 34 meter lenger og fikk 70,2 poeng mer enn Lasse Ottesen (23), som endte på 23. plass.

- Gutta vil så gjerne, men greier ikke å prestere. I stedet for å slappe av og gjøre det de skal, hopper de krampaktig. Nå må hver og en gå i seg sjøl og rette opp feilene, sier Trond Jøran Pedersen.

Han har aldri vært i ei Hoppuke med så dårlig norsk innsats.

- Akkurat nå er det helt svart. Ingen har greid OL-kravet, som er to plasseringer blant de 10 beste i verdenscuprenn. Målet vårt er alltid å ha en løper på pallen og tre blant de 15 beste. Det har vi ennå ikke greid på 10 v-cuprenn, sier Trond Jøran.

- Tragisk

Lasse Ottesen lå på delt 9. plass etter første omgang, men falt ned 13 plasser i finaleomgangen.

- Jeg synes ikke jeg gjorde noe dårligere sistehopp, men slo likevel av 10,5 meter (til 88,5). Dette var ikke noe moro, sa Lasse Ottesen etter å ha blitt sugd i kulen av bakvinden.

- Ingen flyfølelse

Henning Stensrud hadde heller ingen flyfølelse.

- Dårlig hopping og bakvind er ingen god kombinasjon. Dette var rett og slett håpløst, sa 20-åringen fra Hurdal IL/Trønderhopp etter 28. plassen.

Henning Stensrud er en av dem som drar til v-cupfortsettelsen i Ramsau etter Hoppuka.

Blått lys

Espen Bredesen (slått ut i førsteomgangen i går) reiser hjem for å trene etter morgendagens Hoppukeavslutning i Bischofshofen.

- OL-plassen til Espen er i stor fare. Han ville ikke kommet med hvis jeg skulle tatt ut laget i dag, sier Trond Jøran Pedersen.

Hoppukemillionær

Kazuyoshi Funaki kan bli førstemann som vinner samtlige fire Hoppukerenn.

- Jeg trives best i Innsbruck og Bischofshofen. Formen er der, nå gjelder det å benytte sjansen, sier Funaki etter gårsdagens knock-out-seier, 10,4 poeng foran tyskeren Sven Hannawald (23) på andreplass.

For de tre første Hoppukeseirene (Oberstdorf, Garmisch og Innsbruck), har Funaki innkassert 300 000 kroner i seiersbonuser. Vinner han igjen i Bischofshofen, kan han plusse på ytterligere 260 000 kroner (derav 160 000 i ekstrapremie for sammenlagtseieren).

Inkludert utstyrsbonusene, tjener Funaki godt over en million kroner på Hoppuka 1997/98.

Også sist vinter (da han ble nr. tre sammenlagt i verdenscupen), tjente Funaki en million kroner på skihoppingen.

I OL på hjemmebane er han selvfølgelig storfavoritt.

- Jeg får prøve å være på topp til det mesterskapet er over, sier Kazuyoshi Funaki til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!