- Fundamentalistisk tankegang av Drillo

Åge Hareide mener han har statistikken på sin side.

Egil «Drillo» Olsen mener situasjonen er dyster i norsk fotball og ber i et brev til TV 2 Sporten om en spillestilsdebatt. Åge Hareide tar ikke utspillet så tungt.

Olsen er mannen bak Norges stolteste fotballøyeblikk i moderne tid. Med sin klare fotballfilosofi løftet han landslaget fra å være en parentes i internasjonal fotball, til å bli en fryktet motstander av verdens største fotballnasjoner.

Slik er ikke situasjonen lenger, og i et åpent brev ber Drillo om en debatt rundt spillestil i norsk fotball.

Han mener Åge Hareide har kvalt all debatt om temaet, og at media har latt seg blende av tomme honnørord.
Ikke lokk
- Det er helt ok at det reises en debatt om spillestil. Egil har satt sitt preg på norsk fotball nesten siden tidenes morgen, spesielt med landslaget. Men det er en litt fundamentalistisk tankegang han gir uttrykk for nå, sier Hareide til NTB.

- Jeg mener at statistikken fra siste kvalifisering viser at landslaget har oppfylt kravene for et gjennombruddshissig lag. Vi har skapt mange sjanser og scoret en del mål.

- Men forskjellen på Drillo og oss, er nok tidspunkter for gjennombrudd. Vi kjører ikke overganger for en hver pris, fortsetter Hareide.

Han peker på at han i sin trenertid i Molde spilte mange lange baller da de hadde en Flo i laget.

- Men i perioden med Ole Gunnar Solskjær valgte vi en annen løsning ut ifra spillermateriellet.

- Vi har absolutt ikke lagt lokk på noen debatt. Det gjelder å ikke låse seg fast i at det skal være slik eller slik. Jeg tar ikke Drillos utspill så tungt, langt ifra, sier Åge Hareide til NTB.


- Fundamentalistisk tankegang av Drillo

Mektige venner


Olsen angriper også Hareide arbeidsgiver i sitt brev.

- Åge Hareide har mektige venner i media og i Norges Fotballforbund (NFF), og har maktet å kvele det som burde være en helt avgjørende diskusjon rundt norsk fotballs fremtid, skriver han i brevet sitt.

Drillo er skremt over nivået i norsk fotball i øyeblikket.

- Det jeg har sett av kamper i eliteserien etter seks serierunder har ikke vært bra, og plusser man på med landslagets siste kamper ser situasjonen dyster ut. Hvorfor? spør han.

Den tidligere landslagstreneren vet han nå tråkker mange på tærne, men er ikke redd for å si når Norge ga opp fortrinnet man hadde med ekstrem gjennombruddshissighet.


Bruddet


- Bruddet kom med Åge Hareide. Han mente at Norge hadde så gode spillere at vi kunne tillate oss å styre kampene mer, spille mer variert og underholdende. Dette var musikk i manges ører, ikke minst i NFFs utdanningsavdeling og i media, skriver Drillo.

Tidligere suksess tatt i betraktning, er han overrasket over at denne omleggingen aldri ble gjenstand for diskusjon.

- Jeg forundres også over at dette bruddet med en norsk suksessformel har skjedd så til de grader uten diskusjon, fortsetter han i brevet sitt.

Han håper en debatt kan igjen løfte Norge opp som en seriøs aktør i internasjonal fotball.

TAR GJERNE DISKUSJONEN: Men Åge Hareide mener at Drillo ikke treffer blink med kritikken. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TAR GJERNE DISKUSJONEN: Men Åge Hareide mener at Drillo ikke treffer blink med kritikken. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Når skal NFF skjønne at denne er helt nødvendig for at vi igjen skal kunne hevde oss i internasjonal fotball? Og når skal mediene våkne fra fortryllelsen om stolte øyeblikk og se realitetene i øynene? Uten et stort fokus på fremdrift er Norge ingen ting i den store sammenhengen, mener han.

(NTB)

VIL HA DEBATT: Drillo, her sammen med Otto Ulseth, mener at Åge Hareide har bidratt til å legge lokk på spillestildebatten.